Foto: AFP/Scanpix
Zaudējumus jau pirmajā ASV atklātā tenisa čempionāta pamatturnīra kārtā piedzīvojuši vieni no sacensību favorītiem japānis Kei Nišikori kungu sacensībās un serbiete Ana Ivanoviča dāmu turnīrā.

Ar ceturto numuru izliktais Nišikori smagā piecu setu cīņā ar 4-6, 6-3, 6-4, 6-7 (6:8), 4-6 piekāpās francūzim Benuā Pēram, kurš ATP rangā ieņem 41.vietu.

"Nebiju pat iedomājies, ka varētu uzvarēt Nišikori. Šodien ļoti labi servēju, kā arī izdevās atspēlēt divas mačbumbas, esmu īsts veiksminieks," pēc uzvaras iespaidos dalījās Pērs.

Kā zināms, japānis pērn ASV atklātajā čempionātā sasniedza savu labāko karjeras rezultātu un aizkļuva līdz finālam, kurā ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās horvātam Marinam Čiličam.

Pēdējo reizi kāds no iepriekšējā gada finālistiem nākamā ASV atklātā čempionāta pamatturnīra pirmajā kārtā bija izstājies pirms 17 gadiem, kad zaudējumu piedzīvoja austrālietis Patriks Rafters.

Tāpat zaudējumu pamatturnīra pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja Serbijas tenisiste Ana Ivanoviča, kura ASV atklātā čempionāta dāmu vienspēļu turnīrā izlikta ar septīto numuru.

Ivanoviča ar 6-3, 3-6, 6-3 piekāpās slovākietei Dominikai Cibulkovai, kura WTA rangā ieņem 50.pozīciju.

"Zināju, ka man šodien jārāda pats labākais sniegums. Man vajadzēja spītīgi turēties pretī, jo zināju, ka viņa man neļaus tik viegli spēlēt," uzvaru komentēja Cibulkova, kura šajā turnīrā jūtoties kā mājās.

Savukārt Ivanoviča bija sarūgtināta par zaudējumu, jo ļoti gatavojusies sacensībām.

"Šķita, ka esmu uzlabojusi savu sniegumu, tāpēc arī vīlos. Man ir jāturpina strādāt," teica Ivanoviča.

Zīmīgi, ka Ivanovičai šis bija piektais zaudējums pēc kārtas "Grand Slam" turnīros pretiniecei, kura nav izsēto dalībnieču vidū.

Tāpat zaudējumu pirmajā pamatturnīra kārtā piedzīvoja ar astoto numuru izliktā čehiete Karolīna Plīškova, kura ar 2-6, 1-6 piekāpās kvalifikācijas veiksminiecei Annai Tatišvili no Gruzijas, kura WTA rangā ieņem vien 121.pozīciju.

Kā zināms, ar trešo numuru izliktā Krievijas tenisiste Marija Šarapova kājas savainojuma dēļ atsauca savu dalību turnīrā. Līdz ar Ivanovičas un Plīškovas zaudējumu, pasaules pirmajai raketei Serēnai Viljamsai vēl vairāk palielinās izredzes triumfēt ceturtajā "Grand Slam" šosezon un piektajā pēc kārtas.

Kā zināms, ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā startēs arī Latvijas tenisisti Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis, kuri pirmās kārtas cīņas grasās aizvadīt otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!