Foto: AFP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko, kura šonedēļ debitēja WTA pamatsacensībās, cer pēc pāris gadiem uzvarēt Vimbldonas pieaugušo turnīrā.

Kā zināms, šonedēļ Taškentas WTA "International" sērijas turnīrā Ostapenko pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā mačā piekāpās krievietei Ksenijai Pervakai.

"Visas turnīra dalībnieces ir ļoti pieredzējušas un nepieļauj kļūdas kā junioru sacensībās. Viņas cīnās par katru punktu un nepadodas," pēc savas debijas intervijā Taškentas turnīra organizatoriem izteikusies Ostapenko. "Kaut vēl esmu tikai juniore, cenšos uzlabot savu ranga vietu un spēlēt pēc iespējas vairāk augsta līmeņa turnīros."

Kā stāstīja Ostapenko, viņa varētu spēlēt junioru sacensībās arī nākamajā gadā, tomēr bija uzlikusi sev mērķi uzvarēt vismaz vienu "Grand Slam" turnīru, ko paveica ar triumfu Vimbldonā. "Man vēl daudz jāstrādā - jāpieļauj mazāk kļūdu un jāspēlē pārliecinošāk."

"Uzvara Vimbldonā bija viens no labākajiem brīžiem manā dzīvē. Man ļoti patika spēlēt uz zāles, bet brīdis, kad tevi visi apsveic, ir neaprakstāms," savas līdzšinējās karjeras lielāko sasniegumu atcerējās tenisiste. "Tagad vēlos uzlabot sniegumu un pēc pāris gadiem pacensties uzvarēt Vimbldonu pieaugušo turnīrā."

Runājot par privāto dzīvi, tenisiste izteikusies, ka viņai nav problēmu savienot tenisu ar mācībām.

"Skolā vienmēr izpildu mājasdarbus, pat tad, kad esmu ārzemēs. Vienmēr cenšos pēc iespējas vairāk apmeklēt skolu," stāstīja tenisiste, kura līdz desmit gadu vecumam apmeklējusi deju nodarbības.

Ostapenko turnīrā piedalījās, jo bija saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card". Pašlaik 17 gadus vecā Ostapenko pasaules rangā ieņem 407.vietu, bet nākamajā nedēļā pakāpsies uzreiz par aptuveni 70 pozīcijām.

Pirms tam 2012.gadā Ostapenko 15 gadu vecumā startēja Maskavas WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensībās, zaudējot jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!