Foto: AP/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien iekļuva Polijas pilsētā Sobotā notiekošā ITF 75 000 sērijas dubultspēļu turnīra finālā.

Pusfināla mačā Ostapenko un zviedriete Kornēlija Listere ar 6-4, 6-4 pieveica argentīnieti Tatjanu Bvu un Georhinu Garsiju-Peresu no Spānijas.

Ar pusfināla pārvarēšanu Ostapenko jau sev garantējusi 70 dubultspēļu ranga punktus.

Finālā viņas un Listeres duets tiksies ar Nīderlandes sportistēm Kiki Bertensu un Ričelu Hogenkampu, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Kā zināms, vienspēļu sacensībās WTA ranga 124.vietā esošā sasniegusi ceturtdaļfinālu. Pirmajā kārtā ar ceturto numuru izliktā Ostapenko ar 6-1, 6-2 pieveica amerikānieti Natāliju Suku, kura pasaules rangā šobrīd neatrodas, bet dalībai turnīrā bija saņēmusi organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card", bet otrajā kārtā ar 3-6, 6-3, 6-4 pieveica horvātieti Terēzu Mrdezu, kura WTA rangā ieņem 193.vietu.

Otrās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 21 WTA vienspēļu ranga punktu.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā viņa piektdien samēros spēkus ar Onsu Žabēru no Tunisijas, kura WTA rangā ieņem 139.vietu un sacensībās izlikta ar sesto numuru.

Kā zināms, šonedēļ sasniegtā 124.vieta WTA rangā ir augstākā Ostapenko līdzšinējā karjerā.

Jau vēstīts, ka cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča, kura WTA vienspēļu rangā atrodama 359.vietā, pirmdien piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā. Līdz ar to Marcinkēviča tika pie trim WTA vienspēļu ranga punktiem.

Savukārt dubultspēlēs Marcinkēviča pārī ar mājinieci Justinu Jegolku pirmajā kārtā ar 6-2, 1-6, 5:10 zaudēja čehietei Barborai Krejčīkovai un Katažinai Piterai no Polijas, kuras izliktas ar otro numuru. Marcinkēviča turnīru noslēdza ar viena dubultspēļu ranga punkta saņemšanu.

LETA jau vēstīja, ka cita Latvijas tenisiste Anastasija Homutova ceturtdien piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā un tādējādi neiekļuva Somijā notiekošā Savitaipeles ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā. Homutova ar 0-6, 3-6 piekāpās vācietei Norai Nīdmersai, kura izlikta ar sesto numuru, bet WTA rangā atrodama 809.pozīcijā.

Kā zināms, pirmās kārtas mačā trešdien ranga 1118.vietā esošā Latvijas sportiste ar 0-6, 6-4, 7-5 pieveica somieti Tanju Tuomi, kura līdz šim pasaules rangam nav spējusi kvalificēties. Pirms tam Homutova bija zaudējusi sešos ITF pamatturnīru vienspēļu mačos pēc kārtas.

Par otrās kārtas sasniegšanu Homutova nopelnīja vienu vienspēļu punktu.

Dubultspēļu pirmajā kārtā Homutova duetā ar serbieti Andželu Novčiču ar 5-7, 4-6 zaudēja krievietēm Anastasijai Buhanko un Jekaterinai Prožorovai. Līdz ar to pie dubultspēļu ranga punktiem Latvijas tenisiste netika.

Tikmēr Igaunijas pilsētā Pērnavā ITF 10 000 sērijas turnīru dāmām un "Futures" sacensības vīriem jau otro dienu kavē lietus. Šoreiz atkal cīņas tika sāktas vēlu vakarā un spēlētas iekštelpās, turklāt aizvadīti tikai dubultspēļu mači. Līdz ar to kortā devās latvietis Miķelis Lībietis pārī ar savu studiju biedru amerikāni Hanteru Rīsi. Ar trešo numuru izliktais duets ceturtdaļfināla mačā ar 6-7 (5:7), 6-7 (6:8) ļoti saspringtā cīņā piekāpās igauņiem Vladimiram Ivanovam un Markusam Kerneram.

Līdz ar to Lībietis palika bez dubultspēļu ranga punktu nopelnīšanas. Kā zināms, pagājušajā nedēļā viņš un Rīse aizkļuva līdz Viļņā notikušā "Futures" dubultspēļu turnīra finālam, tomēr titula mačā piedzīvoja zaudējumu.

Tāpat Lībietis piedalījās vienspēļu turnīrā, kurā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīra pirmo kārtu, bet otrajā trešdien ar 1-6, 4-6 zaudēja Ivanovam, sacensības noslēdzot ar vienu vienspēļu ranga punktu.

Tikmēr dāmu turnīrā vienspēļu ceturtdaļfinālu ceturtdien neizdevās izspēlēt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsai Laurai Gulbei. Šobrīd WTA ranga 993.vietā esošā latviete trešdien otrās kārtas mačā ar 6-7 (6:8), 6-0, 6-0 uzveica krievieti Annu Sokiranu, kura pasaules rangā nav atrodama.

Ceturtdaļfināla sasniegšana latvietei devusi divus WTA ranga punktus, bet cīņā par vietu pusfinālā viņa tiksies ar francūzieti Letitiju Sarazēnu, kura izlikta ar piekto numuru un WTA rangā atrodama 632.pozīcijā.

Kā zināms, pirmajā kārtā Gulbe, kura ar 3-6, 7-5, 6-2 uzvarēja Grieķijas sportisti Stamatiu Fafaliu, kura WTA rangā ieņem 1100.vietu. Tā Latvijas tenisistei bija pirmā uzvara ITF turnīros šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!