Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar Luksemburgas sportisti Mendiju Minellu trešdien Kvebekas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja amerikānietes Luisu Čiriko un Žaklīnu Seiko, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko jau ieguvusi 60 WTA dubultspēļu ranga punktu.

Nākamajā kārtā Ostapenko/Minella spēkosies ar sacensību trešo numuru - argentīnieti Mariju Irigojenu un Paulu Kaniju no Polijas. Šī cīņa paredzēta ceturtdien, bet tās sākums varētu būt ap plkst.23 pēc Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka vienspēļu sacensībās Ostapenko trešdien otrās kārtas mačā ar 3-6, 6-2, 7-6 (7:3) uzvarēja amerikānieti Džesiku Pegulu, pirmo reizi karjerā sasniedzot šāda līmeņa turnīra ceturtdaļfinālu.

Kvebekas turnīrs risinās uz paklāja seguma. Uz tāda Ostapenko nav spēlējusi kopš februāra.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 60 pasaules ranga punktus un jaunākajā WTA rangā Latvijas jaunā tenisiste pirmo reizi varētu iekļūt TOP100. Šo pirmdien publicētajā WTA rangā Ostapenko pakāpusies par 13 pozīcijām un ieņem rekordaugsto 101.vietu, par nieka punktu atpaliekot no pirmā simtnieka.

Ieskaitot "Grand Slam" turnīrus, Ostapenko WTA sacensību pamatturnīros spēlē piekto reizi karjerā - pērn viņa bija saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card" Taškentas WTA "International" turnīrā, jūlijā Latvijas sportiste izgāja Stambulas WTA "International" turnīra kvalifikāciju, kā arī viņa piedalījusies šī gada Vimbldonas čempionātā un nesenajā "US Open".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!