Foto: AP/Scanpix
Talantīgā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai.

Otrajā setā Ostapenko neizmantoja trīs setbumbas un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

Mačs iesākās samērā netipiski, jo pirmajos divos geimos servētājas nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Arī trešajā geimā Mladenoviča nenoturēja savu servi, kas ceturtajā geimā Ostapenko ļāva izvirzīties vadībā ar 3-1. Tomēr turpinājumā Mladenoviča sāka servēt arvien pārliecinošāk un ne tikai atguva breika deficītu, bet ļāva Ostapenko uzvarēt vēl tikai vienā geimā. Līdz ar to Latvijas tenisiste pirmajā setā cieta neveiksmi ar 4-6, turklāt pēdējā izspēlē pieļāva piekto dubultkļūdu.

Arī otrajā setā pirmajā serves geimā Ostapenko punktu ieguva vien ar lielām grūtībām, tomēr pēc tam sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, izvirzoties vadībā ar 4-2. Cīņa turpinājās ļoti līdzvērtīgā cīņā, tomēr devītajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja vienu setbumbu, bet desmitajā geimā - vēl divas. Turpinājumā arī 12.geimā Ostapenko pie savas serves nedarbojās pārliecinoši, nespēja iegūt punktu un tas automātiski arī nozīmēja zaudējumu mačā.

Trešdien aizvadīta karstākā diena Vimbldonas sacensību vēsturē. Tās gaitā termometra stabiņš pacēlās līdz 35,7 grādiem pēc Celsija, par 1,1 grādu pārspējot iepriekšējo rekordu, kas tika sasniegts 1976.gadā. Tomēr Ostapenko spēle sākās neilgi pirms sešiem vakarā, kad karstums jau bija nedaudz mitējies.

Kā zināms, Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko negaidīti pirmdien ar 6-2, 6-0 sagrāva turnīra devīto raketi Karlu Svaresu Navarro no Spānijas. Viņa ir līdz šim spēcīgākā tenisiste, ar ko Latvijas sportiste savā karjerā sacentusies, jo iepriekš Ostapenko nebija spēlējusi pat ar ranga pirmajā piecdesmitniekā esošām sportistēm.

Līdz ar to Ostapenko turnīrā nopelnīja 70 WTA ranga punktus. Līdz šim viņa tikai vienreiz turnīrā spējusi nopelnīt vairāk punktu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!