Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pēc negaidīti pārliecinošās uzvaras Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā neslēpa, ka ir pārsteigta par rezultātu, tomēr viņa uzvēra, ka nospēlēja gudri un agresīvi.

Jau vēstīts, ka Ostapenko savā "Grand Slam" pamatturnīra debijas mačā pirmdien Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā ar 6-2, 6-0 pārspēja pasaules ranga devīto raketi Karlu Svaresu Navarro.

"Es vakar spēlēju ļoti labi. Darbojos agresīvi, bet arī gudri, nesitot trakus sitienus. Kad tas izdevās, es guvu punktu," turnīra mājaslapā internetā citēta Ostapenko.

Līdz šim savā karjerā Latvijas tenisa talants nekad nebija spēlējis pret ranga TOP 50 tenisisti, kā arī tikai sešas reizes spēkojusies ar pretinieci no ranga TOP 100.

"Protams, ka esmu pārsteigta par rezultātu, jo viņa ir TOP 10 tenisiste un lieliska spēlētāja. Šodien parādīju savu labāko sniegumu, tāpēc laikam arī uzvarēju," sacīja Ostapenko.

Pēc šīs uzvaras Ostapenko nopelnīja 70 WTA ranga punktus.Otrajā kārtā viņu sagaida cīņa ar francūzieti Kristīnu Mladenoviču, kura rangā ir 38.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!