Foto: AFP/Scanpix

Talantīgā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien cieta neveiksmi Šveicē notiekošā Eiropas junioru čempionāta U-18 vecuma grupā ceturtās kārtas mačā.

Vienspēļu turnīrā ar pirmo numuru izliktā Ostapenko, kura pasaules junioru rangā ieņem piekto vietu, ar 1-6, 6-7 (4:7) piekāpās slovēnietei Tamārai Zidanšekai, kura junioru rangā ir 48.pozīcijā.

Jau vēstīts, Latvijas tenisiste pirmajā kārtā bija brīva, turpinājumā viņa ar 6-1, 6-1 sagrāva Bosnijas un Hercegovinas pārstāvi Damiru Muminoviču, kura pasaules junioru rangā ieņem vien 1924.pozīciju, bet trešajā kārtā ar 6-2, 6-4 pieveica mājinieci Sāru Otomano, kura junioru rangā ieņem 827.pozīciju.

Ostapenko šogad svinēja uzvaru Vimbldonas čempionāta junioru vienspēļu turnīrā, sarūpējot Latvijas junioru tenisa vēstures lielāko panākumu. Pērn Eiropas čempionātā viņa U-16 vecuma grupā bija izlikta ar otro numuru, tomēr netika tālāk par otro kārtu. Karjeras laikā Latvijas tenisiste Eiropas čempionātos U-16 un U-14 grupās nespēja tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Pirms tam U-18 vecuma grupas vienspēļu turnīrā jau savos pirmajos mačos zaudējumus cieta citi Latvijas tenisisti Arkādijs Slobodkins, Mikus Losbergs un Dārta Elizabete Emuliņa. Tāpat Ostapenko/Emuliņas un Slobodkina/Losberga dueti zaudēja jau pirmajās spēlēs dubultspēļu sacensībās.

Arī paralēli Čehijā notiekošajā Eiropas čempionātā U-14 vecuma grupa ceturtdien no sacensībām izstājās pēdējā atlikusī Latvijas pārstāve Daniela Vismane, kura cīņu ar grieķieti Vasiliki Karvuni pārtrauca brīdī, kad atradās iedzinējos ar 4-6, 0-5.

Pirms tam Denīza Marcinkēviča bija cietusi neveiksmi vienspēļu turnīra trešās kārtas mačā, kur dubultspēlēs apstājās arī abu Latvijas sportistu kopējais duets.

Savukārt puišu sacensībās jau iepriekš Teodors Pukše bija zaudējis trešajā kārtā, Daniils Batmanovs izstājās otrajā kārtā, bet viņu dubultspēļu duets nepārvarēja pirmo kārtu.

Tikmēr U-16 turnīrā, kas notiek Krievijā, Latvijas sportisti Rūdolfs Mednis, Gustavs Lukstiņš, Krista Cērpiņa un Rebeka Margareta Mertena palika bez uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!