Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Francijā sasniedza ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Ostapenko pārī ar itālieti Džoju Barbjēri aizvadītajā otrajās kārtas jeb ceturtdaļfināla mačā ar 4-6, 6-4, 10:2 uzvarēja baltkrievieti Lidiju Marozavu un Annu Škudunu no Ukrainas.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko ieguvusi 18 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas un Itālijas duets par vietu finālā spēkosies ar labi zināmo serbieti Vesnu Doloncu un Sandru Klemenšicu no Austrijas.

Pirms tam pirmajā kārtā Ostapenko/Barbjēri ar 7-6 (7:4), 6-3 pieveica ar otro numuru izliktās Lielbritānijas tenisisti Naomi Broudiju un Amandīni Esē no Francijas.

Kā ziņots, šī turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 6-4 apspēlēja Čehijas sportisti Barboru Krejcikovu, kura pasaules rangā atrodama 170.vietā un turnīrā izlikta ar astoto numuru. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas sportiste nopelnījusi piecus WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko WTA rangā šobrīd ieņem 270.vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Viņa jau ilgāku laiku ir ļoti tuvu tam, lai pasaules rangā apsteigtu Diānu Marcinkēviču un kļūtu par valsts pirmo raketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!