Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, sasniegusi jaunu karjeras rekordu un tagad ieņem 152.vietu.

Salīdzinot ar pagājušo nedēļu, pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja Ostapenko veikusi kāpumu par 15 pozīcijām. Vēl pagājušajā nedēļā viņa piedalījās prestižajā Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīrā, spēcīgā konkurencē aizkļūstot līdz pusfinālam.

Pirms tam Ostapenko karjeras rekords bija 165.vieta.

Tikmēr iespaidīgu kāpumu jaunākajā WTA rangā veikusi Anastasija Sevastova, kura pakāpusies par 97 vietām uz 311.pozīciju. Pirms vairāk nekā nedēļas viņa triumfēja Vācijā notikušā Vīsbādenes ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā.

Savukārt vēl piecas pozīcijas zaudējusi pēc operācijas atlabstošā Diāna Marcinkēviča - viņa šonedēļ atrodama 320.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā atkāpusies par 15 vietām uz 919.pozīciju, bet uz 1118.vietu noslīdējusi Anastasija Homutova.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un janvāra pēdējā dienā kļuva par Austrālijas turnīra uzvarētāju, bet otro vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz traumu ārstējošo Mariju Šarapovu no Krievijas.

Ceturtā joprojām ir čehiete Petra Kvitova, kurai seko dāniete Karolīne Vozņacki, bet sestajā vietā ierindojas Eižēnija Bušāra no Kanādas, kurai seko serbiete Ana Ivanoviča.

Krieviete Jekaterina Makarova atrodama astotajā pozīcijā, kurai tagad seko Andrea Petkoviča no Vācijas. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz Karla Suaresa Navarro no Spānijas.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā par Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra uzvarētāju kļuva Kvitova, kura finālā ar 6-1, 6-2 pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu. Tas viņai Madridē ļāva triumfēt otro reizi karjerā.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča zaudējusi uzreiz 54 vietas un ieņem 321.pozīciju, bet Ostapenko nokritusi par sešām pozīcijām un nu atrodama 323.vietā. Līga Dekmeijere atkāpusies par piecām pozīcijām un tagad ieņem 412.pozīciju, bet Sevastova atkāpusies uz 702.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!