Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko trešdien pārvarēja prestižā Vimbldonas čempionāta junioru sacensību otro kārtu, iekļūstot astotdaļfinālā.

WTA pieaugušo ranga 484.vietā esošā Ostapenko aizvadītajā cīņā ar 7-6 (9:7), 4-6, 6-2 pieveica krievieti Natāliju Vihļancevu, kura WTA vienspēļu rangā nav iekļuvusi, bet junioru rangā atrodama 55.pozīcijā.

Pasaules junioru rangā Ostapenko pašlaik atrodas 24.pozīcijā, bet pagājušajā mēnesī viņa ceturto reizi karjerā uzvarēja pirmās pakāpes junioru turnīrā. Šīs trofejas ierindojamas trešajā līmenī, jo junioru tenisā prestižāki ir vien "Grand Slam" un A pakāpes turnīri.

Cīņā par iekļūšanu vienspēļu ceturtdaļfinālā Ostapenko sacentīsies ar ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu, kura junioru rangā pašlaik atrodas 43.vietā, bet WTA pieaugušo rangā vienspēlēs jau pakāpusies uz 270.vietu. Šajā turnīrā Ukrainas tenisiste izlikta ar devīto numuru.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-4, 6-3 uzvarēja Lielbritānijas pārstāvi Anastasiju Mikhejevu, kura WTA pieaugušo rangam nav kvalificējusies, bet junioru ieskaitē ieņem 204.vietu.

Ostapenko duetā ar Annu Bondaru no Ungārijas startēs arī turnīra dubultspēļu sacensībās. Pirmajā kārtā viņām trešdien pretim stāsies mājinieces Džoudija Anna Buredžija un jau pazīstamā Mikhejeva.

Pirms tam šogad Latvijas pārstāve Francijas atklātā čempionāta junioru sacensībās zaudēja pirmajā kārtā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, bet Austrālijā tika līdz savam otrajam "Grand Slam" sacensību vienspēļu ceturtdaļfinālam karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!