Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pēc veiksmīgajiem turnīriem aizvadītajā nedēļā uzlabojušas pozīcijas WTA sieviešu tenisa rangā, kamēr Ernests Gulbis ATP rangā zaudējis vienu pozīciju.

Ostapenko pēc zaudējuma Sobotas ITF 75 000 turnīra finālā pasaules sieviešu tenisa rangā pakāpusies uz 116.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords. Salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu, viņa savas pozīcijas uzlabojusi par astoņām vietām.

Tikmēr Anastasija Sevastova pakāpusies par 45 pozīcijām un šobrīd ierindojas 143.vietā, turpinot savu lielisko atgriešanos profesionālajā sportā. Jau vēstīts, ka Sevastova Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīrā iekļuva pusfinālā.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ir 354.pozīcijā, Laura Gulbe ir 1124.vietā, bet Anastasija Homutova – 1224.vietā.

Vīriešu pasaules rangā Ernests Gulbis pēc neveiksmīgā turnīra Hamburgā zaudējis vienu pozīciju un šobrīd ieņem 81.vietu. Vēl ATP rangā 446.vietā ir Mārtiņš Podžus, 857.vietā ierindojas Jānis Podžus, bet 1861.vietā atrodas Miķelis Lībietis.

Tikmēr ATP ranga labāko pieciniekā nedēļas laikā nav notikušas izmaiņas. Līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Stens Vavrinka un Kei Nišikori. WTA rangā līderes godu saglabājusi Serēna Viljamsa, aiz kuras ir Marija Šarapova, Simona Halepa, Petra Kvitova un Karolīna Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!