Foto: LETA

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko sestdien ar uzvaru sāka Prāgā notiekošā WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensības.

Šobrīd 17 gadus vecā Latvijas sportiste pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-4 pieveica čehieti Barboru Krejčīkovu.

Pirmos trīs geimus mačā uzvarēja servētājas, tomēr pēc tam Ostapenko pārņēma iniciatīvu, noslēdzot pirmo setu savā labā ar 6-1.

Otrais sets ritēja saspringtāk, sportistēm pirmajā un otrajā, kā arī piektajā, sestajā, septītajā un astotajā geimā apmainoties ar zaudētiem serves geimiem. Turpinājumā Ostapenko arī devītajā geimā lauza pretinieces servi, izmantojot otro breikbumbu, bet desmitajā geimā viņa pārliecinoši noturēja servi, kas ļāva priecāties par triumfu.

Kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšana Latvijas tenisistei devusi desmit WTA ranga punktus, bet nākamajā kārtā viņa svētdien spēkosies ar Marianu Duke-Marinjo, kura kvalifikācijā izlikta ar astoto numuru, bet pasaules rangā ieņem 114.vietu.

Lai kvalificētos pamatturnīram, tenisistēm nepieciešams tikt pie trim uzvarām.

Latvijas tenisiste WTA sacensībās piedalās trešo reizi karjerā - 2012.gadā viņa 15 gadu vecumā zaudēja Maskavas WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā, bet pērn septembrī WTA "International" sacensībās Taškentā piedalījās pamatturnīrā, pārvarot vienu kārtu.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja šo gadu sākusi ļoti sekmīgi un marta sākumā pirmo reizi karjerā triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā, paveicot to sacensībās Sanktpēterburgā, bet mēneša beigās citā ITF 50 000 turnīrā Cjuaņdžou cieta neveiksmi finālā, pārtraucot 12 uzvaru sēriju.

Pirms Sanktpēterburgas turnīrā Ostapenko pasaules rangā ieņēma vēl tikai 239.vietu, bet pēdējās nedēļās tenisiste veikusi iespaidīgu kāpumu un bija pakāpusies līdz pat 165.pozīcijai, kas ir augstākā viņas karjerā, bet pašlaik tenisiste ierindojas 171.vietā.

Tikmēr Krejčīkova šobrīd WTA rangā atrodama 147.pozīcijā, kas arī ir sportistes rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!