Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi vienu vietu un nu ieņem 260.vietu.

Pagājušā gada Latvijas sporta uzlecošā zvaigzne Ostapenko pirms nedēļas sasniedza jaunu karjeras rekordu, pakāpjoties uz 259.vietu un kļūstot par valsts pirmo raketi sieviešu tenisā. Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš pērnā septembra vidus savu karjeras rekordu WTA rangā labojusi 13 reizes.

Tikmēr iepriekšējā valsts pirmā rakete Diāna Marcinkēviča šonedēļ pakāpusies par vienu vietu un tagad ieņem 264.pozīciju. Abas tenisistes šonedēļ joprojām šķir četri punkti. Marcinkēvičas karjeras rekords vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada aprīlī.

Pagājušajā nedēļā neviena no šīm tenisistēm turnīros nepiedalījās.

Tikmēr kāpumu par četrām vietām uz 881.pozīciju piedzīvojusi kādreizējā valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura janvārī pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, ITF 10 000 sērijas sacensībās Šarm eš Šeihā triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Pagājušajā nedēļā Sevastova uzvarēja Slovākijā notikušajā Trnavas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu un dubultspēļu sacensībās. Latvijas sportiste pēc atgriešanās nu jau izcīnījusi 16 uzvaras pēc kārtas.

Punkti par triumfu Slovākijas turnīrā Sevastovai WTA rangā tiks pieskaitīti nākamnedēļ.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par divām vietām uz 903.pozīciju, kas ir viņas karjeras augstākā pozīcija. Tikmēr 1118.vietā atrodas Anastasija Homutova, atkāpjoties par sešām pozīcijām.

Ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas notikušas pirmajā trijniekā.

Pirmo vietu jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un janvāra pēdējā dienā kļuva par Austrālijas turnīra uzvarētāju, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas, kura bija amerikānietes pretiniece sacensību finālā.

Trešo vietu tagad ieņem čehiete Petra Kvitova, kura apsteigusi rumānieti Simonu Halepu, bet piektā ir dāniete Karolīne Vozņacki.

Ana Ivanoviča no Serbijas ir sestā, bet Eižēnija Bušāra no Kanādas joprojām ir septītā. Poliete Agņeška Radvaņska atrodas astotajā pozīcijā, krieviete Jekaterina Makarova ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Andrea Petkoviča, kura iepriekšējā nedēļā uzvarēja Antverpenes WTA "Premier" sērijas turnīrā.

Tikmēr par Taizemē notikušā Patajas WTA "International" sērijas turnīra uzvarētāju tika kronēta Daniela Hantuhova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par vienu vietu uz 181.pozīciju, bet Ostapenko zaudējusi divas vietas un tagad atrodas 330.pozīcijā. Vēl Līga Dekmeijere zaudējusi 46 vietas un tagad ieņem 385.vietu, bet Sevastova rangā ieņem 1016.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!