Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tiesa arestējusi pieckārtējo Vimbldonas tenisa čempionāta uzvarētāju dubultspēlē Bobu Hjūitu, kuram tiek inkriminēta nepilngadīgu meiteņu izvarošana un seksuāla vardarbība, ziņo aģentūra AP.

Pirmdien, 23. martā, pēc cietušo uzklausīšanas Johanesburgas Augstākās tiesas tiesnesis Berts Bams paziņoja, ka trīs nopratinātās sievietes runājušas patiesību. Viņu liecību sakritība ļauj domāt, ka Hjūits darbojies pēc iepriekš izstrādātas shēmas. 75 gadus vecais apsūdzētais savu vainu noliedz.

Šā gada februārī ar apsūdzību tiesā vērsās kāda sieviete, kurai Hjūits pagājušā gadsimta 90. gados sniedzis tenisa stundas. Pēc sievietes liecībām, viņa pie Hjūita trenējās no 14 līdz 17 gadu vecumam un tika izvarota turpat kortos.

Iepriekš pret Hjūitu divreiz tika izvirzītas līdzīgas apsūdzības. Pret viņu tika ierosināta krimināllieta un 2012. gadā Hjūits tika izslēgts no Starptautiskās tenisa Slavas zāles, kurā viņu uzņēma 1982. gadā.

Bobs Hjūits ir deviņkārtējs "Grand Slam" turnīru uzvarētājs dubultspēlē. Līdz 1964, gadam viņš pārstāvēja Austrāliju, bet pēc tam pārcēlās uz DĀR un spēlēja zem šīs valsts karoga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!