Foto: stock.xchng
Par titulētās Spānijas tenisa komandas Deivisa kausa kapteini pirmo reizi vēsturē kļuvusi sieviete - šo amatu ieņems bijusī tenisiste Gala Leona Garsija.

Pieckārtējie kausa ieguvēji spāņi šomēnes pasaules grupas "play-off" kārtas duelī ar 1-3 izbraukumā zaudēja Brazīlijai, pirmoreiz 18 gadu laikā zaudējot vietu pasaules grupā.

Kaut vēl svētdien pa dienu Spānijas Tenisa federācijas prezidents Hosē Luiss Eskanuela pauda vēlmi, lai amatā atgrieztos Karloss Moija, kurš pēc neveiksmes atkāpās, viņš piedāvājumu noraidīja, kas amatā lika apstiprināt kādreizējo tenisisti Leoni Garsiju.

"Darīju visu, ko spēju. Zinot to un personiskos apstākļus, mana galva saka nē, bet sirds teiks jā, kad mainīsies apstākļi," izteicies Moja, paužot cerību, ka kādreiz varēs atgriezties kapteiņa amatā.

Šajā sezonā Spānija aizvadīja divus dueļus, pirms Brazīlijas piekāpjoties arī Vācijai, un nevienā no tiem komandai nepalīdzēja titulētais Rafaels Nadals, kā arī pašlaik pasaules ranga septītajā vietā esošais Davids Ferrers.

40 gadus vecā Leona Garsija WTA tūrē spēlēja 14 gadus - laika posmā no 1991. līdz 2004.gadam, augstāko vietu WTA rangā sasniedzot 2000.gadā, kad pakāpās uz 27.pozīciju.

Spānija nākamo gadu aizvadīs Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, kurā oktobrī vietu saglabāt centīsies Latvija.

Spānijas tenisisti Deivisa kausa trofeju izcīnījuši 2000., 2004., 2008., 2009. un 2011.gadā, bet iepriekšējos divos gados sacentās finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!