ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību finālu piektdien pārliecinoši sasniedza WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, bet viņas pretiniece tajā būs dāniete Karolīne Vozņacki, kuras pusfināla sāncense Šuai Pena no Ķīnas veselības likstu dēļ nevarēja spēli pabeigt.

Pašlaik 32 gadus vecā Viljamsa aizvadītajā pusfinālā spēlē pārliecinoši ar 6-1, 6-3 uzvarēja krievieti Jekaterinu Makarovu, kura bija izlikta ar 17.numuru. Šī turnīra finālā amerikāniete iekļuvusi ceturto reizi pēc kārtas un astoto reizi karjerā.

Viljamsa šajā turnīrā uzvarēja iepriekšējos divos gados, bet pirms tam titulus ieguva arī 1999., 2002. un 2008.gadā. Kopumā viņas kontā ir 17."Grand Slam" vienspēļu tituli.

Iepriekš šogad nevienās no "Grand Slam" sacensībām amerikāniete nebija tikusi tālāk par ceturto kārtu.

Tikmēr 26 gadus vecā Makarova tik tālu augstākās raudzes sacensībās bija tikusi pirmoreiz karjerā.

Savukārt bijusī WTA ranga līdere Vozņacki, kura izlikta ar desmito numuru, pusfinālā tikās ar Penu. Ķīniete no cīņas izstājās otrajā setā, kad rezultāts bija 7-6 (7:1), 4-3 par labu Vozņacki.

Pašlaik 28 gadus vecā Pena, kura sacentās savā pirmajā "Grand Slam" turnīra pusfinālā, otrajā setā acīmredzami nespēja tikt galā ar lielo karstumu. Kad viņas spēki bija galā, ķīniete kortu pameta, iesēdināta ratiņkrēslā.

Vozņacki 24 gadu vecumā spēlēs savā otrajā "Grand Slam" finālā. Iepriekš viņa līdz finālam tika 2009.gadā tieši ASV atklātajā čempionātā, kad pie titula nespēja tikt.

Sieviešu vienspēļu sacensību fināls risināsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!