Foto: Reuters/Scanpix

No Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien izstājās viens no turnīra galvenajiem favorītiem Novāks Džokovičs, kurš maratonmačā piekāpās ar astoto numuru izliktajam šveicietim Stanislasam Vavrinkam.

Ceturtdaļfināla spēlē Džokovičs četru stundu ilgā cīņā piekāpās Vavrinkam ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6, 6-3, 7-9.

Līdz ar to Džokovičs izstājās no cīņas par savu piekto "Australian Open" titulu kopumā un ceturto pēc kārtas. Džokovičs Melburnā uzvarējis 2008., 2011., 2012. un 2013. gadā. Tikmēr Vavarinka tikai otro reizi karjerā sasniedzis "Grand Slam" turnīra pusfinālu. Iepriekš tas viņam izdevās "US Open" turnīrā 2013.gadā.

Tāpat pirmdien Austrālijas čempionāta pusfinālā iekļuva arī ar septīto numuru izliktais čehs Tomašs Berdihs, kurš ar 6-1, 6-4, 2-6, 6-4 uzvarēja pasaules trešo raketi spāni Davidu Ferreru.

Vēl par vietu pusfinālā cīnīsies Rodžers Federers (6.numurs) un Endijs Marejs (4.numurs), kā arī turnīra galvenais favorīts Rafaels Nadals un Grigors Dimitrovs (22.numurs).

Tikmēr sieviešu turnīrā pusfinālā negaidīti iekļuva Kanādas pusaudze Eižena Bušāra, kura izlikta ar 30.numuru. Šobrīd tikai 19 gadus vecā sportiste ceturtdaļfinālā ar 7-5, 5-7, 6-2 pieveica serbieti Anu Ivanoviču, kura turnīrā bija izlikta ar 14.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!