Foto: AP/Scanpix
Pagājušā gada sacensību fināliste Simona Halepa no Rumānijas trešdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā.

Ar trešo numuru izliktā Halepa ar 5-7, 1-6 piekāpās pieredzējušajai Horvātijas tenisistei Mirjanai Lučičai-Baroni.

Zīmīgi, ka pasaules ranga 70.vietā esošā Lučiča-Baroni sacensību trešo kārtu sasniegusi pirmoreiz kopš 2001.gada. Tikmēr Halepa sešās dalības reizēs otro kārtu pārvarējusi tikai vienu reizi - pērn, kad vien titula mačā piekāpās krievietei Marijai Šarapovai.

Nākamajā mačā Lučiča-Baroni tiksies ar Alizē Kornē no Francijas, cenšoties pirmoreiz karjerā sasniegt sacensību ceturto kārtu. Viņa turnīrā debitēja 1999.gadā, bet no 2003. līdz 2010.gadam sacensībās nepiedalījās.

Halepa kļuvusi par otro no ranga desmitniekā esošajām tenisistēm, kura izstājusies no sacensībām - otrdien pirmo kārtu nepārvarēja šogad neveiksmīgi spēlējošā, ar sesto numuru izliktā kanādiete Eižēnija Bušāra.

Tikmēr pēdējo trīs gadu fināliste Šarapova, kura izlikta ar otro numuru, trešdien droši pārvarēja otro kārtu, ar 6-3, 6-1 uzvarot Vitāliju Djačenko.

Nākamajā kārtā Šarapovu gaida smagāks pārbaudījums, jo viņai pretī stāsies 2010.gada sacensību fināliste Samanta Stosura no Austrālijas, kura ar 6-0, 6-1 trešdien sagrāva Amandīni Esē no Francijas. Zīmīgi, ka Šarapova ar Stosuru pērn tikās sacensību astotdaļfinālā, kad Šarapova bija pārāka trijos setos.

"Viņa vienmēr ir smaga pretiniece, turklāt mīl spēlēt uz māla, tomēr man ir laba savstarpējo spēļu attiecība, un ceru, ka tā turpināsies," pauda Šarapova.

Vīru turnīrā trešdien otro kārtu pārvarēja ar otro numuru izliktais šveicietis Rodžers Federers, kurš ar 6-2, 7-6 (7:1), 6-3 pieveica spāni Marselu Granoljersu. Nākamajā mačā 2009.gada sacensību čempions spēkosies ar bosnieti Damiru Džumhuru, kurš apturējis pieredzējušo kiprieti Markosu Bagdati.

Tāpat otro kārtu pārvarējis ar astoto numuru izliktais Federera tautietis Stans Vavrinka, kurš ar 6-3, 6-4, 5-7, 6-3 uzvarēja serbu Dušanu Lajoviču, bet nu spēkosies ar amerikāni Stīvu Džonsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!