Foto: stock.xchng

Savu otro "Grand Slam" sieviešu dubultspēļu titulu svētdien izcīnīja čehiete Lūcija Šafāržova un amerikāniete Betānija Mateka-Sendsa, kuras triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā.

Finālā ar septīto numuru izliktās Šafāržova/Mateka-Sendsa ar 3-6, 6-4, 6-2 pārspēja sacensību 12.numuru austrālieti Keisiju Delakvu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas.

Pirmajā setā Šafāržova/Mateka-Sendsa zaudēja četras serves, bet lauza divas, tādejādi piekāpdamās ar 3-6. Savukārt otrā seta piektajā geimā čehiete ar amerikānieti lauza pretinieču servi un uzvarēja ar 6-4, panākot izšķirošo, trešo, setu.

Trešā seta pirmajos četros geimos sportistes uzvarēja pie savām servēm, bet piektajā un septītajā geimā Šafāržova/Mateka-Sendsa lauza Delakvas/Švedovas servi un panāca 5-2. Astotajā geimā Šafāržova/Mateka-Sendsa savu servi izmantoja un izcīnīja uzvaru ar 6-2, tādejādi triumfēdamas arī Francijas atklātajā čempionātā.

Kā zināms, sestdien vienspēļu finālā Šafāržova ar 3-6, 7-6 (7:2), 2-6 piekāpās amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Sieviešu dubultspēlēs savu pirmo "Grand Slam" titulu Mateka-Sendsa un Šafāržova ieguva šī gada sākumā, kad triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!