Foto: AFP/Scanpix

Pasaules otrā rakete sieviešu tenisā krieviete Marija Šarapova piektdien izstājās no Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra - WTA "Finals".

Lai arī savā Baltās grupas otrajā cīņā Šarapova ar 7-5, 6-7 (4:7), 6-2 apspēlēja ar sesto numuru izlikto polieti Agņešku Radvaņsku, jau zaudējums otrajā setā nozīmēja, ka krieviete nespēs kvalificēties šī turnīra pusfinālam, kas viņai ļautu saglabāt cerības sezonu noslēgt pasaules pirmās raketes godā.

Šarapova sezonas noslēguma turnīrā līdz šim vienīgo reizi triumfēja tieši pirms desmit gadiem, kopš tā laika divreiz cīnoties arī finālā.

Tikmēr Radvanska sezonas noslēguma turnīrā piedalās sesto reizi, taču tikai vienreiz spējusi sasniegt pusfinālu.

Ar trīs spēlēs gūtu vienu uzvaru Šarapova jau zaudējusi teorētiskas izredzes izkļūt no grupas, taču tādas saglabājusi Radvaņska, kurai ir tāda pati bilance kā krievietei, taču pateicīgāki savstarpējo spēļu rezultāti pret abām pārējām Baltās grupas tenisistēm - čehieti Petru Kvitovu un dānieti Karolīni Vozņacki.

Dānijas sportiste šobrīd abās spēlēs tikusi pie diviem panākumiem un tādejādi jau nodrošinājusi sev vietu pusfinālā, bet pa vienai uzvarai ir Kvitovai, Radvaņskai un Šarapovai.

Tikmēr Sarkanajā grupā sacenšas iepriekšējo divu gadu sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ir pašreizējā pasaules ranga līdere, serbiete Ana Ivanoviča, rumāniete Simona Halepa un Eižēnija Bušāra no Kanādas.

Uzvaras abās cīņās pagaidām izcīnījusi Halepa, kura jau nodrošinājusi vietu pusfinālā. Viņai ar tikpat panākumiem trīs spēlēs seko Viljamsa, bet viens panākums divās spēlēs ir Ivanovičai. Tikmēr talantīgajai Bušārai turnīrs jau beidzies, jo viņa cietusi neveiksmi visās trīs cīņās.

Viljamsa cenšas kļūt par pirmo tenisisti vēsturē, kas sezonas noslēguma turnīrā uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas.

Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek pirmoreiz vēsturē, un paredzams, ka tas tur risināsies četrus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.

Pērn WTA "Tour Championships" finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li, sezonas noslēguma turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas. Zīmīgi, ka Viljamsa zaudējumus šajā turnīrā nav piedzīvojusi jau kopš 2008.gada, jo 2010. un 2011.gadā tajā nepiedalījās.

Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!