Foto: AP/Scanpix
Zaudējumu arī otrajā WTA sezonas noslēguma turnīra - WTA "Finals" - cīņā ceturtdien piedzīvoja titulētā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kamēr par pirmo sacensību pusfināla dalībnieci kļuva Simona Halepa no Rumānijas.

Šarapova ar 3-6, 2-6 pārliecinoši piekāpās Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai.

Kvitova Šarapovu nebija spējusi uzvarēt kopš 2011.gada, līdz ar to krietni samazinot krievietes izredzes otro reizi karjerā triumfēt sezonas noslēguma sacensībās.

Šarapova līdz šim vienīgo reizi sezonas noslēguma sacensībās uzvarēja tieši pirms desmit gadiem, kamēr Kvitova šajā turnīrā triumfēja 2011.gadā.

Jau vēstīts, ka pirms tam Dānijas tenisiste Karolīne Vozņacki ceturtdien izcīnīja vēl vienu panākumu WTA sezonas noslēguma turnīrā.

Dānijas sportiste, kurai šajā turnīrā piešķirts astotais numurs, savā sacensību otrajā mačā ar 7-5, 6-3 uzvarēja ar sesto numuru izlikto polieti Agņešku Radvaņsku, tādējādi pietuvojoties pusfināla sasniegšanai.

Kā zināms, savā pirmajā mačā Vozņacki otrdien dramatiskā un vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 6-2 pārspēja Šarapovu, bet Radvaņska ar 6-2, 6-3 uzvarēja Kvitovu.

Vozņacki sezonas noslēguma turnīrā piedalās ceturto reizi. Finālu viņa spēja sasniegt 2010.gadā, izšķirošajā mačā piekāpjoties beļģietei Kimai Klijstersai.

Tikmēr Radvanska sezonas noslēguma turnīrā piedalās sesto reizi, taču tikai vienreiz spējusi sasniegt pusfinālu.

Baltās grupas galvgalī ar diviem panākumiem divās cīņās atrodas Vozņacki, bet Radvaņskai un Kvitovai ir pa panākumam, kamēr Šarapova cietusi neveiksmes abās spēlēs. Kaut vai teorētiskas iespējas uz pusfināla sasniegšanu saglabā visas četras sportistes.

Tikmēr Sarkanās grupas mačā ceturtdien iepriekšējo divu gadu sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ir arī pašreizēja WTA ranga līdere, ar 6-1, 6-1 sagrāva Eižēniju Bušāru no Kanādas.

Pirmajā setā Viljamsa pretinieces servi lauza trīs reizes pēc kārtas, pati atspēlējot trīs breikbumbas, kuras visas viņa iekrāja pirmā geima ievadā. Otrajā setā amerikāniete ieguva vēl divus breikus pēc kārtas, panākot 5-0 un turpinājumā cerības uz atspēlēšanos kanādietei neatstājot.

Viljamsa cenšas kļūt par pirmo tenisisti vēsturē, kas sezonas noslēguma turnīrā uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas, bet Bušārai šī bija debijas reize sezonas noslēguma turnīrā.

Vēl šajā grupā sacenšas serbiete Ana Ivanoviča un Halepa, kuras trešās kārtas maču savā starpā aizvadīs piektdien. Halepa savā debijas reizē sezonas noslēguma turnīrā jau ir nodrošinājusi vietu pusfinālā, bet otro ceļazīmi no šīs grupas neklātienes cīņā sadalīs Viljamsa un Ivanoviča.

Pašlaik Sarkanajā grupā Halepas kontā ir divas uzvaras divās spēlēs, Viljamsa tikusi pie diviem panākumiem trīs mačos, Ivanoviča divās spēlēs guvusi vienu uzvaru, bet Bušāra trīs dueļos pie panākumiem netika.

Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek pirmoreiz vēsturē, un paredzams, ka tas tur risināsies četrus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.

Pērn WTA "Tour Championships" finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li, sezonas noslēguma turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas. Zīmīgi, ka Viljamsa zaudējumus šajā turnīrā nav piedzīvojusi jau kopš 2008.gada, jo 2010. un 2011.gadā tajā nepiedalījās.

Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!