Foto: LETA

Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis, kurš ir arī AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs, intervijā laikrakstam "Diena" izteicās, ka tenisā viņš iegulda vairāk naudas nekā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans to dara hokejā.

Savickis uzsvēra, ka neviena no Latvijas sporta federācijām no valsts nesaņem pietiekami daudz naudas, tāpēc federāciju prezidentiem ir jāiegulda savi līdzekļi.

"Nu, valdība nedod pietiekami naudas nevienam. Bet, ja tu esi uzņēmies vadīt tādu federāciju kā Hokeja federācija un ja tu esi kruts biznesmenis - tāds kā Lipmans -, nu tad tev jāieliek tas miljons vai divi no sava biznesa," teica Savickis "Es tenisā personiski lieku vairāk nekā viņš hokejā. Ar tiem pāris simt tūkstošiem, ko viņš ieliek, to lietu nevar pacelt. Naudu valsts nedod, es tomēr daļēji to saprotu. Tu nevari dot naudu tenisam un hokejam, ja pensionāriem nav ko ēst. Tāpēc jau es teicu Lipmanam - nu ieliec vairāk tajā hokejā naudas."

"Jāsaprot, ka sports ir ļoti svarīgs valstij, tāpēc vajadzīgs kāds valdības līmenī, kas par to domā. Ja nav pietiekami naudas atsevišķai ministrijai, noliekam to aizsardzības ministrijas paspārnē," viņš turpināja.

Tikmēr runājot par Latvijas hokeju, Savickis norādīja, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šobrīd ir Latvijas izlases bāze, jo 85% spēlētāju ir tieši no šīs komandas.

"Tieši tāpēc varam kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt ar krieviem un pārējiem grandiem. Paskatieties, uzvarējām Vāciju - tur 200 hokeja laukumu pret mūsējiem septiņpadsmit," laikrakstam stāstīja Savickis.

Viņš Latvijas hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā vērtēja kā labu, jo IIHF rangā valstsvienība pacēlās par vienu pozīciju augstāk. Savickis uzsvēra, ka svarīgi ir tas, ka šobrīd Latvijas izlase spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, nevis neizkrišanas no augstākās divīzijas.

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, bet Latvijas Hokeja federācija (LHF) tai pirms turnīra izvirzīja uzdevumu sasniegt labāko astoņnieku. Tomēr nepatīkamāks ir fakts, ka Latvijas izlase nespēja gūt vārtus gandrīz 220 pēdējās minūtes, kas ir ilgākais "sausais" periods latviešiem pasaules čempionātu vēsturē.

Latvijas valstsvienība automātiski nekvalificējās 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, līdz ar to nākamā gada februārī tā savā laukumā cīnīsies kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, otrajā, kārtā, kurā sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu, kā arī ranga otro spēcīgāko komandu no kvalifikācijas pirmās kārtas, kas, visticamāk, būs Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!