Foto: AFP/Scanpix

Sensacionāli no Vimbldonas čempionāta trešdien izstājās kādreizējais pasaules ranga līderis, septiņkārtējais turnīra čempions Rodžers Federers, kurš tādējādi pārtrauca savu fenomenālo panākumu sēriju "Grand Slam" turnīros.

Otrās kārtas spēlē Federers ar 7-6 (7:5), 6-7 (5:7), 5-7, 6-7 (5:7) piekāpās ukrainim Sergejam Stahovskim, kurš pasaules rangā ieņem vien 116.vietu. Savas karjeras laikā ukraiņu tenisists ne reizi nebija uzveicis kādu no pasaules ranga TOP 10 spēlētājiem.

Stahovska uzvara ir viena no sensacionālākajām šajā sporta veidā ne tikai pēdējos gados, bet visā mūsdienu tenisā.

Federers līdz šim 36."Grand Slam" turnīros pēc kārtas bija ticis līdz ceturtdaļfinālam, bet tagad šī panākumu sērija pārtrūka.

Tik ātrā stadijā Federers pēdējo reizi kādu "Grand Slam" turnīru pabeidza 2003.gadā, kad zaudēja "French Open" pirmajā kārtā. Taču toreiz pēc šī zaudējuma Federers pirmo reizi karjerā uzvarēja Vimbldonā (arī "Grand Slam" turnīros) un ar to iesākās šveicieša dominance Vimbldonas tenisa kortos. Savukārt neticamā panākumu sērija "Grand Slam turnīros Federeram iesākās pēc 2004.gada "French Open", kad viņš izstājās trešajā kārtā.

Tagad nākamajā kārtā Stahovskis tiksies ar austrieti Jirgenu Melceru, bet šajā sacensību "zarā" līdz pat pusfinālam vairs nav palicis neviens no TOP 10 spēlētājiem. Kopumā šajā apakšējā "zarā", kurā spēlē arī Ernests Gulbis, no galvenajiem favorītiem palicis tikai Endijs Marejs.

Līdz ar to Vimbldonas čempionāta noslēgusies trešā spēļu diena, kura jau iesaukta par "melno trešdienu". No turnīra dažādu iemeslu dēļ šodien jau izstājās Marija Šarapova, Viktorija Azarenka, Marins Ciličs un Žo Vilfrīds Tsonga, kuram nācās atzīt Gulbja pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!