Foto: Reuters/Scanpix

Deivisa kausa izcīņas tenisā fināla pirmajā dienā piektdien pa uzvarai izcīnīja Stans Vavrinka un Gaels Monfiss, kas Šveices izbraukuma duelī ar Franciju pašlaik dod neizšķirtu rezultātu 1-1.

Pirmajā mačā Vavrinka ar rezultātu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 bija pārāks pār Francijas pašreiz vadošo tenisistu Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš pašlaik pasaules rangā atrodams 12.pozīcijā.

Pēc pārliecinoši uzvarēta pirmā seta arī otrā seta ievadā Vavrinkam bija breikbumba, tomēr neizdevās to realizēt, kas lika zaudēt koncentrēšanos, un drīz vien Tsonga jau bija vadībā ar 3-1, novedot setu līdz panākumam. Tomēr trešajā un ceturtajā setā atkal Vavrinka bija labāks, izvirzot izbraukumā spēlējošo Šveici vadībā ar rezultātu 1-0.

Tikmēr otrajā mačā pasaules ranga 19.vietā esošais Monfiss skatītāju vētraini atbalstīts ar nepilnu divu stundu laikā 6-1, 6-4, 6-3 pieveica ATP ranga vicelīderi Rodžeru Federeru, kuru pēdējā nedēļā nomoka muguras problēmas.

Šajā cīņā, neskatoties uz visiem Federera pūliņiem, Monfiss katrā setā spēja lauzt pretinieka servi, novedot maču līdz drošam panākumam.

Zīmīgi, ka Federers trijos setos Deivisa kausā piekāpās vien otro reizi karjerā, turklāt pirmā bija nu jau leģendārā sportista debijā 1999.gadā.

Līdz ar to pēc pirmās dienas vienspēlēm rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Pēc pieteikuma sagaidāms, ka sestdien dubultspēlē Francijas tenisisti Žiljēns Beneto un Rišārs Gaskē tiksies ar Marko Čudinelli un Mihaelu Lammeru no Šveices. Savukārt svētdien abās vienspēlēs tenisisti mainīsies pretiniekiem salīdzinājumā ar piektdienu.

Spēlējot ATP ranga vicelīderim Federeram un ceturtajā vietā esošajam Vavrinkam, Šveice Deivisa kausa finālā ir izteikta favorīte, bet pārējie tās tenisisti pasaules rangā ir ievērojami zemāk - Čudinelli atrodams 212.vietā, bet Lammers atrodams vien 508.pozīcijā.

Tikmēr visi četri Francijas izlases spēlētāji - Tsonga, Monfiss, Beneto un Gaskē - pašlaik ir starp 27 labākajiem pasaules rangā, bet neviens no viņiem nebija kvalificējies sezonas noslēguma turnīram.

Šveice līdz šim vienīgo reizi Deivisa kausa finālā bija spēlējusi 1992.gadā, kad ar 1-3 piekāpās ASV, kuras pārstāvēja leģendārie Andrē Agasi, Pīts Samprass, Džims Kurjē un Džons Makinrojs.

Savukārt Francija iepriekšējo reizi Deivisa kausa finālā spēlēja pirms četriem gadiem, bet turnīrā kopumā triumfējusi deviņas reizes, līdz šim pēdējo titulu iegūstot 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!