Foto: AP/Scanpix

Šveices tenisisti Rodžers Federers un Stans Vavrinka piektdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Ar otro numuru izliktais Federers astotdaļfinālu sasniedza vienpadsmito gadu pēc kārtas, ar 6-4, 6-3, 6-2 uzvarot bosnieti Damiru Džumhuru.

Tikmēr ar astoto numuru izliktais Vavrinka ar 6-4, 6-3, 6-2 pārspēja amerikāni Stīvenu Džonsonu. Savukārt divu francūžu duelī Žils Simons ar 6-2, 6-7 (6:8), 6-7 (6:8), 6-3, 6-1 pārspēja latvieša Ernesta Gulbja pāridarītāju Nikolā Maī.

Nākamajā kārtā Vavrinka spēkosies ar Simonu, bet Federers stāsies pretī francūža Gaela Monfisa un urugvajieša Pavlo Kuevasa dueļa uzvarētājam. Favorīts Monfisa un Kuevesa cīņā ir Monfiss, kurš turnīrā izlikts ar 13.numuru.

"Man pret Monfisu vienmēr bijušas smagas cīņas. Esam spēlējuši tepat Francijā gan pusfinālos, gan ceturtdaļfinālos. Labprāt atkal aizvadītu cīņu pret viņu," par potenciālo astotdaļfināla pretinieku stāstīja Federers.

Tāpat astotdaļfinālā sieviešu turnīrā iekļuva ar otro numuru izliktā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja austrālieti Samantu Stosuru. Nākamajā kārtā Krievijas tenisiste tiksies ar turnīra 13.numuru čehieti Lūsiju Šafāržovu.

Vienspēļu turnīra trešā kārta turpināsies sestdien, kad tiks noskaidroti visi astotdaļfināla dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!