Latvijas jaunā tenisiste Daniela Vismane sestdien cieta zaudējumu Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi notiekošās Eiropas Jaunatnes olimpiādes vienspēļu turnīra mačā par trešo vietu.

Vismane ar 4-6, 4-6 piekāpās Rumānijas tenisistei Selmai Stefānijai Cadarai.

Kā zināms, ceturtdien Vismane duetā ar Denīzi Marcinkēviču piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla mačā.

Tāpat cīņu par bronzas godalgām šodien aizvadīs Latvijas U-16 puišu basketbola izlase, kas piektdien par vietu finālā ar 71:83 piekāpās spēcīgajai Spānijai.

Savukārt cīņu par piekto vietu turnīrā šodien aizvadīs Latvijas meiteņu U-16 valstsvienība, kam pretī stāsies Francijas vienaudzes.

Tikmēr šķēpmešanas sacensībās meitenēm par medaļām sestdien cīnīsies jaunā latviešu vieglatlēte Aiva Niedra.

Pirmo medaļu sacensībās Latvijai ceturtdien sagādāja vieglatlēte Klinta Bļusiņa, kura guva otro vietu tāllēkšanas sacensībās, kamēr piektdien arī sudraba godalgu izcīnīja barjerskrējēja Paula Sprudzāne, kura bija otrā 100 metru barjerotajā distancē.

13.Eiropas Jaunatnes olimpiāde noslēgsies sestdien. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 50 Eiropas valstu jaunie sportisti. Latvijas sportisti startē septiņos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem, kopā uz starta dodoties 72 atlētiem.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes olimpiādēs, izņemot pirmo. Kopumā sacensībās izcīnītas vairāk nekā 30 medaļas.

Eiropas Jaunatnes olimpiādē senāk startējuši tādi Latvijas sportisti kā vieglatlēti Jeļena Prokopčuka, Staņislavs Olijars, Līga Kļaviņa, Inga Kožarenoka, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova un Rita Obižājeva. Citos sporta veidos olimpiādē uz starta devušies peldētāji Margarita Kalmikova un Romāns Miloslavskis, riteņbraucējs Indulis Bekmanis, kā arī talantīgā tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!