Foto: F64
Latvijas tenisists Jānis Podžus sestdien iekļuva Antālijā notiekošā "Future" sērijas turnīra vienspēļu finālā.

Pusfināla duelī šobrīd ATP ranga 780.vietā esošais J.Podžus ar 6-3, 6-4 apspēlēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Nikolāsu Šoltcu, kurš ATP rangā ieņem 457.vietu un sacensībās bija izlikts ar ceturto numuru.

Par iekļūšanu finālā J.Podžus nopelnījis desmit ATP ranga punktus, bet izšķirošajā cīņā par titulu viņš svētdien tiksies ar sacensību galveno favorītu francūzi Remī Butiljē, kurš ATP rangā atrodams 338.pozīcijā.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā J.Podžus ar 7-5, 4-6, 6-3 pārspēja serbu Mikiju Jankoviču, kurš bija izlikts ar otro numuru, bet pasaules rangā ieņem 424.pozīciju. Savukārt vēlāk viņš ar 6-1, 6-4 pieveica itāli Edoardo Eremīni, kurš rangā ieņem 721.pozīciju, bet ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-3, 6-4 uzvarēja Nermanu Fatiču no Bosnijas un Hercegovinas, kurš rangā atrodams 832.vietā.

Kā zināms, pasaules ranga 630.vietā esošais sportista dvīņubrālis Mārtiņš Podžus vienspēļu pirmās kārtas maču otrdien ar rumāni Kristiānu Florentīnu Voineu pārtrauca pēc pirmā seta, kurā zaudēja ar 4-6. Voinea turnīru uzsāka vēl no kvalifikācijas un šobrīd ATP rangā ieņem vien 1542.vietu.

Iepriekšējās nedēļas turnīrs turpat Antālijā dvīņubrāļiem izvērtās ļoti smags, jo sacensības ietekmēja lietus, tāpēc pēdējās divās dienās M.Podžus aizvadīja kopā četrus mačus. Vien pirmdien M.Podžus sākotnēji triumfēja vienspēļu finālā, bet vēlāk duetā ar dvīņubrāli cieta neveiksmi dubultspēļu titula mačā.

Šajā nedēļā dvīņubrāļi dubultspēļu turnīrā nepiedalās, turklāt šīs viņiem ir pēdējās sacensības šogad.

Šīs nedēļas ATP dubultspēļu rangā Podži sasnieguši karjeras augstākās vietas - M.Podžus dubultspēļu rangā pakāpies par 207 vietām uz 791.pozīciju, bet J.Podžus pakāpies par 210 pozīcijām uz 792.vietu. Pirms tam M.Podžus rangā novembrī bija pakāpies līdz 913.vietai, bet J.Podžus iepriekšējais rekords bija oktobrī sasniegtā 920.pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!