Foto: DELFI
Latvijas tenisists Deivids Jukša svētdien cieta pārliecinošu neveiksmi Kualalumpurā notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrās kārtas mačā.

Šobrīd ATP ranga 1678.pozīcijā esošais Jukša ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās japānim Bumpei Sato, kurš pasaules rangā atrodams 729.pozīcijā un kvalifikācijā izlikts ar otro numuru.

Cīņas ievadā Jukša zaudēja pirmos piecus geimus. Kaut turpinājumā viņš uzvarēja trijos geimos pēc kārtas, iesaistīties par uzvaru pirmajā setā nespēja. Otrajā setā Latvijas tenisists sāka ar izrāvienu 2-0, tomēr pēc tam zaudēja nākamos sešus geimus, ciešot neveiksmi arī visā mačā.

Līdz ar to Jukša palika bez ATP ranga punktu nopelnīšanas.

Kvalifikācijas pirmā kārta Latvijas tenisistam bija brīva.

Jukša ATP turnīru kvalifikācijā startēja otro reizi karjerā. 2009.gadā Bangkokā viņš jau pirmajā kārtā piekāpās citam japānim Go Soedam.

Kā ziņots, šī turnīra pamatsacensībās piedalīsies Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis. Šobrīd ATP ranga 13.vietā esošajam Gulbim, kurš izlikts ar otro numuru, pirmā kārta būs brīva, bet otrajā kārtā viņš tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiekiem, tāpēc šis mačs netiks aizvadīts ātrāk par trešdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!