Foto: AFP/Scanpix
ASV atklātajā tenisa čempionātā otrdien pirmo uzvaru pieaugušo konkurencē pamatturnīrā izcīnīja Latvijas jaunais talanst Jeļena Ostapenko, bet Ernests Gulbis vīriešu vienspēlēs savu cīņu nepabeidza.

Ostapenko savā pirmajā spēlē "US Open" ar rezultātu 6-4, 1-6, 6-4 pārspēja Vācijas tenisisti Aniju Beku.

Pēc pārliecinoša spēles sākuma, kurā Ostapenko divas reizes "lauza" pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-0, cīņas gaita nedaudz izlīdzinājās, tomēr Latvijas sportiste nosargāja pārsvaru. Otrajā setā Beka bija pārliecinoši labāka un uzvarēja ar lielu pārsvaru 6-1, divas reizes "nobreikojot" Ostapenko.

Trešajā setā cīņa bija ļoti aizraujoša. Tenisistes pirmos četrus geimus uzvarēja pie pretinieces servēm, rezultātam esot 2-2. Vēlāk Ostapenko nonāca iedzinējos ar 3-4, taču atkal atbildēja ar breiku. Tad viņa nosargāja savu servi un mača pēdējā setā lauza pretinieces servi un uzvarēja spēli.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar itālieti Sāru Erani, kurai ticis 16.numurs, vai Majo Hibi no Japānas.

Tikmēr Gulbis kārtējo reizi sarūgtināja Latvijas sporta līdzjutējus, nepabeidzot pirmās kārtas cīņu pret Aljažu Bedeni. Gulbis uzvarēja pirmo setu ar 6-3, otrā seta sākumā lauza pretinieka servi, bet tad viņa sniegumā sākās kritums.

Gulbis zaudēja otro setu ar 4-6, tad trešajā setā zaudēja savu servi, un pēc trešā geima apsveica pretinieku ar uzvaru, lai gan pēc spēles stila nekas neesot liecinājis, ka Gulbim būtu kādas problēmas.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no abām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!