Foto: AP/Scanpix

Šveiciešu tenisists Stens Vavrinka kā ceturtais sportists kvalificējies "ATP World Tour Finals" sezonas noslēguma turnīram, informē rīkotāji.

Turnīrā, kas notiks novembrī Londonā, 29 gadus vecais Vavrinka pievienosies pasaules ranga labāko trijniekā esošajiem serbam Novākam Džokovičam, savam tautietim Rodžeram Federeram no Šveices un spānim Rafaelam Nadalam.

Sezonas noslēguma turnīrā šveicietis piedalīsies otro reizi karjerā.

"Pēc pagājušajā gadā gūtās lieliskās pieredzes atkārtota kvalificēšanās turnīram bija mans sapnis un mērķis," paudis Vavrinka. "Atmosfēra Londonas turnīrā ir neatkārtojama. Došanās turp kopā ar pasaules labākajiem tenisistiem man nozīmē ļoti daudz."

Vavrinka šogad izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, uzvarot Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā viņš tika līdz ceturtdaļfinālam. Kopumā viņš šogad izcīnījis uzvaru trīs ATP turnīros, bet iepriekš viņš ne reizi gada laikā nebija ieguvis vairāk par vienu titulu.

Pašlaik galvenie pretendenti uz atlikušajām četrām ceļazīmēm dalībai sezonas noslēguma turnīrā ir Kei Nišikori no Japānas, horvāts Marins Čiličs, čehs Tomāšs Berdihs un Milošs Raoničs no Kanādas, taču izmaiņas šajā sarakstā var ieviest šosezon atlikušie ATP tūres turnīri.

Starp tālākajiem pretendentiem uz dalību "ATP World Tour Finals" sacensībās ir arī latvietis Ernests Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!