Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz veselības problēmām, titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa sestdien triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionāta finālspēlē, iegūstot savu divdesmito "Grand Slam" vienspēļu titulu karjerā.

Pasaules ranga līdere titula mačā ar 6-3, 6-7 (2:7), 6-2 pieveica čehieti Lūciju Šafāržovu, kura bija izlikta ar 13.numuru.

Kā iepriekš atzina Viljamsa, viņa jau pēc trešās kārtas mača saslimusi ar gripu un kopš tā laika nav jutusies. labi. Šī iemesla dēļ amerikāniete piektdien atcēla savu treniņu.

Finālspēles pirmie pāris geimi ritēja līdzīgi, tomēr ceturtajā geimā Viljamsa pirmoreiz lauza pretinieces servi, izvirzoties vadībā ar 4-1. Jau astotajā geimā Viljamsa ieguva pirmo setbumbu, kuru gan neizmantoja, bet nākamajā geimā spēja pirmo setu noslēgt savā labā ar 6-3.

Neskatoties uz veselības problēmām, otrajā setā Viljamsa jau pirmajā geimā ieguva trīs breikbumbas un lauza čehietes servi, drīz vien izvirzoties vadībā ar 2-0. Vēlreiz Viljamsa pie pretinieces serves uzvarēja arī piektajā geimā, panākot jau 4-1, kas lika domāt, ka drīz duelis noslēgsies. Tomēr nākamajos četros geimos labāka bija Šafāržova, pārņemot vadību ar 5-4.

Tenisistes dueli noveda līdz taibreikam, bet tajā jau pārsvars piederēja Šafāržovai, kura ātri vien panāca 3:0, bet triumfēja ar 7:2.

Līdz ar to čempioni nācās noskaidrot trešajā setā. Tajā pirmajos divos geimos pārāka bija Šafāržova, bet pēc tam pieredzējusī Viljamsa tomēr noslieca uzvaras kausu par labu sev, uzvarot atlikušajos sešos geimos.

Viljamsa Parīzes turnīrā uzvarējusi trešo reizi karjerā, jo iepriekš to bija paveikusi arī 2002. un 2013.gadā. Tāpat amerikāniete uzvarējusi jau trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, jo viņa bija labākā gan pērnā gada ASV atklātajā čempionātā, gan šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Līdz ar to Viljamsa ieguvusi jau savu divdesmito "Grand Slam" vienspēļu titulu, tuvojoties atklātās ēras sekmīgākajai tenisistei vācietei Štefijai Grāfai, kura tika pie 22 uzvarētājas balvām. Savukārt visu laiku titulētākā tenisiste ar 24 "Grand Slam" tituliem ir austrāliete Mārgareta Korta.

Pirms šī turnīra Šafāržova tikai vienu reizi bija sasniegusi kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu, kad pērn Vimbldonā piekāpās savai tautietei Petrai Kvitovai, kura arī toreiz kļuva par čempioni.
Tikmēr Francijas atklātajā čempionātā viņa pirms šīm sacensībām nebija tikusi tālāk par ceturto kārtu.

Kā zināms, Šafāržova joprojām saglabā arī izredzes tikt pie sieviešu dubultspēļu titula - svētdien gaidāmajā finālā viņas un amerikānietes Betānijas Matekas-Sendsas duets tiksies ar austrālieti Keisiju Delakvu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas.

Sieviešu dubultspēlēs savu pirmo "Grand Slam" titulu Mateka-Sendsa un Šafāržova ieguva šī gada sākumā, kad triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!