Foto: PantherMedia/Scanpix
Viena no pasaules vadošajām tenisistēm rumāniete Simona Halepa piektdien negaidīti izstājās no ASV atklātā čempionāta.

Turnīra trešajā kārtā ar otro numuru izliktā Halepa ar 6-7 (6:8), 2-6 piekāpās 32 gadus vecajai Horvātijas pārstāvei Mirjanai Lučičai-Baroni, kura pasaules rangā šobrīd ieņem vien 121.vietu, bet vietu ASV atklātajā čempionātā izcīnīja caur kvalifikācijas sacensībām.

Zīmīgi, ka 1999.gadā horvātiete pamanījās aizkļūt līdz Vimbldonas turnīra pusfinālam, taču karjeras laikā kopumā nav spējusi izcelties ar augstiem panākumiem, gūstot vien divus WTA raudzes titulus.

Tikmēr turnīrs noslēdzies arī pieredzējušajai amerikānietei Venusai Viljamsai, kura trešās kārtas mačā ar 0-6, 6-0, 6-7 (5:7) piekāpās Sārai Erani no Itālijas.

Zīmīgi, ka tādejādi Erani amerikānieti uzvarējusi pirmo reizi karjerā, bet nākamajā kārtā viņa spēkosies tieši pret Lučiču-Baroni.

Nedaudz negaidītu zaudējumu piedzīvojusi arī ar sesto numuru izliktā vāciete Angelika Kerbere, kura ar 1-6, 5-7 piekāpās vien 17 gadus vecajai Belindai Benčičai no Šveices.

Nākamajā kārtā šveiciete, kura pērn kļuva par junioru čempioni Vimbldonā un Francijas atklātajā čempionātā, spēkosies ar kādreizējo pasaules pirmo raketi serbieti Jeļenu Jankoviču, kura pati piektdien ļoti pārliecinoši ar 6-1, 6-0 sagrāva zviedrieti Juhannu Lāšoni.

Savukārt pie panākuma tikusi viena no favorītēm - ar piekto numuru izliktā krieviete Marija Šarapova, kura ar 6-2, 6-4 apspēlēja vācieti Sabīni Lisicki.

Nākamajā kārtā Krievijas sportiste, kura par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju tika kronēta 2006.gadā, tiksies ar Dānijas pirmo raketi Karolīni Vozņacki, kura šajās sacensībās izlikta ar desmito numuru.

Dānijas sportiste trešās kārtas mačā piektdien ar 6-3, 6-2 pieveica Vācijas pārstāvi Andrea Petkoviču.

Vīriešu turnīrā pie uzvaras ticis leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-4, 6-4 pieveica austrālieti Samuelu Grotu. Nākamajā kārtā pieckārtējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs tiksies ar spāni Marselu Granoljersu, kurš piektdien smagā cīņā ar 7-6 (8:6), 6-7 (3:7), 7-6 (7:5), 3-6, 6-4 apspēlēja Ivo Karloviču no Horvātijas.

Trešajā kārtā iekļuvis vēl viens favorīts ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kuram otrās kārtas cīņu pret Bernardu Tomiču nemaz nenācās aizvadīt, jo viņa sāncensis bija savainots.

Nākamajā kārtā Spānijas sportists sacentīsies ar francūzi Žilu Simsonu, kurš pats piektdien otrās kārtas mačā ar 6-4, 3-6, 7-5 (7:0), 6-1 apspēlēja Federiko del Bonisu no Argentīnas.

Nākamo kārtu izdevies sasniegt arī ar sesto numuru izliktajam čeham Tomāšam Berdiham, kurš ar 6-3, 4-6, 6-2, 3-6, 6-3 pieveica slovāku Martinu Kližanu. Čehijas sportistu nākamajā duelī gaida pārbaudījums pret Krievijas pārstāvi Teimurazu Gabašvili, kurš piektdien ar 6-1, 6-4, 7-6 (7:4) pieveica krievu Aleksandru Kudrjavcevu.

Kā zināms, piektdien otrās kārtas mačā neveiksmi piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 6-4, 6-3; 4-6, 3-6, 3-6 atzina sava treniņpartnera austrieša Dominika Tīma pārākumu.

Trešajā kārtā Tīmam būs jāspēkojas pret spāni Felisisano Lopesu, kurš izlikts ar 19.numuru un kurš piektdien ar 6-4, 3-6, 6-4, 7-6 (7:4) bija pārāks pār japāni Tacumu Ito.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!