Foto: AP/Scanpix
Pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV un rumāniete Simona Halepa sestdien sasniedza Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra - WTA "Finals" - finālu, kurā savā starpā tiksies otro reizi turnīra gaitā.

WTA ranga līdere Viljamsa ar 2-6, 6-3, 7-6 (8:6) pārspēja dānieti Karolīni Vozņacki, sacensību titula maču sasniedzot ceturto reizi pēc kārtas, kurā piedalās sacensībās.

Mačs neizcēlās ar daudzām breikbumbām. Pirmajā setā Vozņacki lauza pretinieces servi otrajā un astotajā geimā, tiekot pie panākuma ar 6-2, bet otrajā setā Viljamsa ar to pašu atbildēja piektajā un devītajā geimā, kas deva uzvaru ar 6-3.

Līdz ar to cīņas uzvarētājs izšķīrās trešajā geimā. Tajā Vozņacki vienu breikbumbu aizstāvēja ceturtajā geimā, bet pati savu iespējas garām nepalaida devītajā geimā, pārņemot vadību ar 5-4. Tomēr izservēt maču dānietei neizdevās un nākamajā geimā Viljamsa atjaunoja līdzsvaru, turklāt 12.geimā arī ieguva pirmo mačbumbu, ko gan mača lieliskākajā izspēlē viņai neizdevās izmantot.

Tāpēc tika spēlēts taibreiks, kurā pirmo punktu ieguva Viljamsa, bet pēc tam Vozņacki atbildēja ar četrām uzvarētām izspēlēm pēc kārtas. Nākamajā izspēlē bumbiņa laimīgi Viljamsai pārkrita pāri tīklam, bet pēc tam amerikāniete uzvarēja vēl četrās izspēlēs pēc kārtas, iegūstot nākamās divas mačbumbas. Šīs divas gan Vozņacki gan atspēlēja, bet ceturto viņai vairs neizdevās un Viljamsa tika pie grūtas uzvaras.

Zīmīgi, ka pirms šī mača Vozņacki bija vienīgā tenisiste, kura šajā turnīrā vēl nebija cietusi nevienu zaudējumu, bet Viljamsa pusfinālu sasniedza vien pēc veiksmīga citas spēles rezultāta.

Viljamsa šajā turnīrā triumfēja iepriekšējos divos gados, kā arī 2001. un 2009.gadā. Tā kā 2010. un 2011.gadā amerikāniete sacensībās nestartēja, viņa finālu sasniegusi ceturtajā dalības reizē pēc kārtas.

Viljamsa jau garantējusi WTA ranga līderes godu šī gada noslēgumā. Viņa ir visu laiku vecākā WTA līdere.

Tikmēr otrajā pusfinālā šajā turnīrā ļoti sekmīgi spēlējošā pasaules ranga ceturtajā vietā esošā Halepa ar 6-2, 6-2 ļoti pārliecinoši nedaudz vairāk nekā stundas laikā pārspēja Agņešku Radvaņsku no Polijas.

Radvaņska vienīgo reizi vadību ieguva pirmajā geimā, bet jau trešajā geimā tika breikota. Savukārt otrajā geimā Halepa uzvarēja pirmajos trijos geimos, stabili sasniedzot finālu.

Kaut šīs sezonas izskaņa Halepai nav ne tuvu tik sekmīga kā pērn, šo turnīru rumāniete aizvada ļoti sekmīgi un apakšgrupu sacensībās vienīgo zaudējumu piedzīvoja sev neko neizšķirošā cīņā pret serbieti Anu Ivanoviču.

Halepa pērn sezonu noslēdza ar triumfu WTA "International" sezonas noslēguma turnīrā, bet WTA "Finals" sacensībās viņa šogad piedalās pirmoreiz karjerā.

Kā zināms, apakšgrupu sacensībās Halepa sagrāva savu gaidāmo fināla pretinieci Viljamsu ar rezultātu 6-0, 6-2, sagādājot pieredzējušajai pretiniecei smagāko zaudējumu kopš 1998.gada, turklāt pārtraucot viņas 16 uzvaru sēriju sezonas noslēguma turnīros.

Tikmēr Radvaņska sezonas noslēguma turnīra pusfinālā sacentās otro reizi karjerā, bet arī 2012.gadā viņa cieta neveiksmi.

Kā zināms, apakšgrupu turnīru nepārvarēja WTA ranga vicelīdere Marija Šarapova, kādreizējā pasaules ranga līdere Ana Ivanoviča, čehiete Petra Kvitova un talantīgā Eižēnija Bušāra no Kanādas, kura zaudēja visos trijos mačos.

Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek pirmoreiz vēsturē, un paredzams, ka tas tur risināsies četrus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.

Pērn WTA "Tour Championships" finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li, sezonas noslēguma turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas.

Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!