Foto: AP/Scanpix

Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā Serēna Viljamsa sestdien smagā cīņā pārspēja baltkrievieti Viktoriju Azarenku un sasniedza Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Trešās kārtas mačā Viljamsa bija pārāka ar 3-6, 6-4, 6-2.

Viljamsa savu servi zaudēja jau otrajā geimā, taču pēc tam to atspēlēja, trešajā geimā laužot Azarenkas servi. Tomēr sestajā geimā amerikāniete vēlreiz nespēja uzvarēt pie savas serves un pēcāk zaudēja arī visā setā ar 3-6.

Pasaules pirmajai raketei neveiksmīgi iesākās arī otrais sets, jau trešajā geimā zaudējot savu servi. Tiesa, Viljamsa parādīja raksturu un otrā seta izskaņā divreiz lauza Azarenkas servi, kas viņai ļāva uzvarēt šo setu un izšķirt cīņas likteni trešajā. Lai gan tas atkal iesākās par labu baltkrievietei, kura lauza pretinieces servi, pieredzējusī amerikāniete šo maču noslēdza ar sešiem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, kas viņai ļāva iekļūt astotdaļfinālā.

Līdz šim kādreizējās pasaules pirmās raketes Azarenkas labākais sasniegums Francijas atklātajā čempionātā ir pusfināla sasniegšana, ko viņa paveica 2013.gadā.

Pašlaik 33 gadus vecā Viljamsa Francijas atklātajā čempionātā triumfējusi divas reizes - 1999. un 2010.gadā.

Astotdaļfinālā Viljamsa cīnīsies pret citu amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura ar 6-4, 6-1 pieveica Cvetanu Pironkovu no Bulgārijas.

Pirms tam sieviešu turnīra astotdaļfinālu sasniedza pagājušā gada Vimbldonas uzvarētāja ar ceturto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura nepilnas stundas laikā ar 6-3, 6-2 pieveica rumānieti Irinu-Kameliju Begu.

"Beidzot spēlēju tā, kā gribēju, un esmu ļoti priecīga par uzvaru divos setos," pēc panākuma pauda Kvitova.

Līdz šim Kvitova nav spējusi tikt tālāk par Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, taču nākamajā mačā viņa sacentīsies ar turnīra 23.numuru Tīmeu Bašinsku, kura trešajā kārtā sestdien ar 6-4, 6-2 pieveica Medisonu Kīzu, kurai šajās sacensībās bija 16.numurs.

Astotdaļfinālu sestdien izdevies sasniegt arī 2012.gada Francijas atklātā čempionāta finālistei ar 17.numuru izliktajai itālietei Sārai Erani, kura trešās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 apspēlēja spēcīgo vācieti Andrea Petkoviču, kura bija izlikta ar desmito numuru.

Nākamajā mačā Erani tiksies ar vācieti Juliju Gergesu, kura trešās kārtas mačā pirms tam ar 6-4, 6-1 pieveica Irinu Falkoni no ASV.

Kā zināms, pirms tam vīriešu turnīrā Francijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālu sasniedza pasaules vadošie spēlētāji serbs Novāks Džokovičs un brits Endijs Marejs.

Pasaules pirmā rakete Džokovičs trešās kārtas mačā ar 6-4, 6-4, 6-4 pārspēja talantīgo austrālieti Tanasi Kokinaki.

Līdz ar to Džokovičs izcīnījis jau savu 25.uzvaru pēc kārtas, tādejādi turpinot cīņu par savu pirmo Francijas atklātā čempionāta titulu karjerā. Tā pagaidām serbam ir vienīgā "Grand Slam" trofeja, ko viņam karjeras laikā nav izdevies izcīnīt.

Džokovičs astotdaļfinālā tiksies ar francūzi Rišāru Gaskē, kurš trešajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:4), 7-5, 6-4 pieveica Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR).

Astotdaļfinālu sasniedzis arī ar trešo numuru izliktais Marejs, kurš ar 6-4, 6-2, 6-3 arī pārliecinoši pieveica citu austrālieti Niku Kirgu.

Marejam karjeras laikā vēl ne reizi nav izdevies iekļūt Francijas atklātā čempionāta finālā, taču šosezon viņš turnīros uz māla vēl nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, sestdien tiekot jau pie savas 13.uzvaras pēc kārtas.

Astotdaļfinālā Mareju gaida tikšanās ar mājinieku Žeremī Šardī, kurš sestdien ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja ar 17.numuru izlikto Beļģijas pārstāvi Dāvidu Gofēnu.

Nākamo kārtu izdevies sasniegt arī deviņkārtējam šī turnīra čempionam spānim Rafaelam Nadalam, kurš ar 6-1, 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Andreju Kuzņecovu no Krievijas.

Ar sesto numuru izliktais Nadals šosezon nav izcīnījis nevienu titulu Eiropā. Spāņu tenisists tikai vienreiz šosezon iekļuva turnīru finālā, kad Madrides ATP "Masters 1000" sērijas finālā ar 3-6, 2-6 piekāpās Marejam.

Pašlaik 28 gadus vecais spānis šajā turnīrā 69 spēlēs ticis pie 68 uzvarām, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009.gadā pret zviedru Robinu Sēderlingu. Kopš tā laika Nadals atkal uzvarējis piecus gadus pēc kārtas.

Ja Nadals šosezon uzvarēs Francijas čempionātā, tas būs viņa desmitais tituls šajās sacensībās. Nevienam tenisistam kopš 1968.gada nav izdevies uzvarēt vienā turnīrā desmit reizes.

Nākamajā kārtā Nadals tiksies ar amerikāni Džeku Soku, kurš pirms tam ar 6-2, 6-1, 6-4 pieveica Borna Čoriču no Horvātijas.

Pie vietas astotdaļfinālā ticis arī sacensību devītais numurs horvāts Marins Čiličs, kurš ar 6-3, 6-2, 6-4 pieveica Leonardo Maijeru no Argentīnas. Čiliča pretinieks nākamajā kārtā tikmēr būs ar septīto numuru izliktais spānis Davids Ferrers - viņš trešajā kārtā ar 6-3, 1-6, 5-7, 6-0, 6-1 salauza itāļa Simones Bolelli pretestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!