Foto: AFP/Scanpix

No Vimbldonas tenisa čempionāta trešdien traumu dēļ izstājās septiņi tenisisti, bet pārliecinošu zaudējumu cieta krievu sportiste Marija Šarapova.

Diena sākās ar paziņojumu, ka uz savu plānoto otrās kārtas maču neizies WTA ranga vicelīdere Viktorija Azarenka, kurai potenciāli aizraujošā mačā bija jātiekas ar itāļu veterāni Flaviju Penetu.

"Todien korts nebija labākajā stāvoklī. Mana pretiniece nokrita divreiz, es nokritu sāpīgi. Bija arī vairāki citi, kas krita," atceroties pirmās kārtas maču, atzina baltkrieviete.

Iepriekšējos divus gadus Azarenka šajā turnīrā bija sasniegusi pusfinālu. Tāpēc tagad kļuvis zināms, ka, neskatoties uz savu sniegumu Vimbldonā, pēc turnīra par jauno WTA ranga vicelīderi kļūs krieviete Marija Šarapova, bet Azarenka atkritīs uz trešo pozīciju. Savukārt līderpozīciju saglabās amerikāniete Serēna Viljamsa.

Tomēr vakarā Šarapova piedzīvoja negaidītu neveiksmi, ar 3-6, 4-6 piekāpjoties šobrīd WTA ranga 131.vietā esošajai Portugāles tenisistei Mišelai Larčerai de Britu.

Šī sieviešu vienspēļu sacensībās atklātajā ērā ir pirmā reize "Grand Slam" turnīrā, kad vismaz divas no vadošā trijnieka tenisistēm nespēj sasniegt trešo kārtu.

Cīņas gaitā Šarapova sūdzējās mača tiesnesim, ka korts ir bīstami slidens.

Nākamajā kārtā Peneta spēkosies ar francūzieti Alizē Kornē, bet kādreiz ļoti daudzsološā de Britu tiksies ar Itālijas sportisti Karinu Knapu.

Latvijas līdzjutējiem ļoti svarīga bija arī iepriekšējo divu gadu pusfinālista Žo Vilfrīda Tsongas no Francijas izstāšanās. Tsonga sacentās ar Ernestu Gulbi, pārtraucot maču pēc trešā seta, kad latvietis bija vadībā ar 3-6, 6-3, 6-3.

Jau pēc otrā seta Tsongam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, bet brīdī, kad tenisistiem bija jāatgriežas laukumā uz ceturto setu, francūzis paziņoja, ka neturpinās maču.

Pēc mača Gulbim tika uzdots jautājums par slideno laukumu, tomēr viņš ar sev raksturīgo humoru atbildēja, ka parasti nespēlē centrālajā kortā, tāpēc šis jautājums jāuzdod kādam no "lielajiem puišiem".

Tikmēr Tsonga atzina, ka jau piecas vai sešas dienas cīnās ar cīpslas traumu. "Kad kļūst arvien sliktāk un sliktāk, līdzīgi kā šoreiz, man nav labi spēlēt, jo zinu, ka nodarīšu vēl lielākus bojājumus."

Gulbis trešajā kārtā tiksies ar spāni Fernando Verdasko, kuru šosezon jau reizi spējis pieveikt.

Tāpat savu otrās kārtas maču nesāka beļģu tenisists Stīvs Darsī, kurš pirmdien no turnīra izslēdza slaveno spāni Rafaelu Nadalu.

Šobrīd ATP ranga 135.vietā esošajam Darsī otrās kārtas mačā bija paredzēts tikties ar poli Lukašu Kubotu, tomēr viņš cīņā ar Nadalu vēl pirmajā setā guva traumu un nepaspēja laicīgi sagatavoties nākamajai cīņai.

"Bēdīgi, bet tas ir sports. Lieliskākajam brīdim viņa karjerā seko lielākais sarūgtinājums," atzina Darsī treneris Redžinalds Vilamss.

Cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā Kubots tiksies ar francūzi Benuā Pēru, kurš izlikts ar 25.numuru.

Savu spēli traumas dēļ trešdien nesāka arī ar desmito numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kas trešajā kārtā bez cīņas ļāva iekļūt francūzim Kenijam de Šeperam, kuram kas šāds padevies pirmoreiz karjerā. Tāpat no turnīra izstājās Kazahstānas sportiste Jaroslava Švedova, kura atdeva vietu trešajā kārtā sacensību astotajai raketei Petrai Kvitovai no Čehijas. Viņa cīņā par vietu astotdaļfinālā tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu.

Savukārt savas cīņas traumu dēļ nepabeidza vēl arī amerikānis Džons Isners un čehs Radeks Štepaneks.

Augumā raženais Isners, kurš 2010.gadā piedalījās garākajā mačā tenisa vēsturē, bet šoreiz bija izlikts ar 18.numuru, cīņā ar francūzi Adrianu Manarino izstājās pirmajā setā pie 1-1, kad bija savainojis kāju savas serves laikā.

Manarino trešajā kārtā spēkosies ar Vācijas pārstāvi Dastinu Braunu, kurš ar 6-4, 6-4, 6-7 (3:7), 6-2 apspēlēja kādreizējo sacensību uzvarētāju Leitonu Hjūitu no Austrālijas.

Savukārt Štepaneks kreisās kājas traumas dēļ pārtrauca maču ar poli Ježiju Janoviču, kurš izlikts ar 24.numuru, brīdī, kad atradās iedzinējos ar 2-6, 3-5. Nākamajā mačā Janovičs spēkosies ar turnīra 15.numuru Nikolasu Almagro no Spānijas.

Septiņas tenisistu izstāšanās vienas dienas laikā ir lielākais rezultāts "Grand Slam" sacensību vēsturē.

Citos mačos neveiksmi cieta kādreizējās WTA ranga līderes Ana Ivanoviča un Karolīne Vozņacki. Ar 12.numuru izliktā serbiete Ivanoviča ar 3-6, 3-6 piekāpās pagājušā gada Vimbldonas junioru čempionei Eiženai Bušārai no Kanādas. Savukārt sacensību devītā rakete Vozņacki ar 2-6, 2-6 pārliecinoši zaudēja kvalifikāciju pārvarējušajai čehietei Petrai Cetkovskai. Arī Vozņacki pēc kritiena bija nepieciešama potītes apārstēšana.

Trešajā kārtā Bušāra spēkosies ar spānieti Karlu Suaresu Navarro, kura izlikta ar 19.numuru, bet Cetkovska tiksies ar sacensību 17.raketi Sloeinu Stīvensu.

Katastrofu pilnajā dienā pie panākuma no favorītiem ticis vienīgi ar otro numuru izliktais mājinieks Endijs Marejs, kurš ar 6-3, 6-3, 7-5 pieveica Jensunu Lu no Taivānas, kuram piekāpās 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Trešajā kārtā Marejs tiksies ar 32.numuru izlikto Tomiju Rovredo, bet pēc daudzajām traumām viņa potenciāli spēcīgākais pretinieks ceturtdaļfinālā ir krievu sportists Mihails Južnijs, kurš izlikts ar 20.numuru. Arī Gulbis ir vienā izlozes zara ceturtdaļā ar Mareju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!