RFC "Livonia" tradicionāli martā rīko pirmssezonas pārbaudes turnīru kungiem, kas šogad notiek nedēļu pēc veiksmīgi aizvadītā dāmu regbija turnīra "Livonia Womens Winter Rugby 7s".

Sestdien, 10. martā, pulksten 19:30 "Skonto" hallē uz mākslīgā laukuma pulcēsies astoņas vīru komandas, lai cīnītos par "Livonia" ziemas kausā regbijā 10 uzvarētāju godu.

Dalību turnīrā apstiprinājušas astoņas komandas – gan pašmāju vienības, gan viesi no Lietuvas. Rīkotāji "Livonia" startēs ar divām vienībām, spēlēs arī "LMT/Eži", "Jūrmala" un "Fēnikss", kā arī "Baltrex", PRC un "Šiaulia" no Lietuvas.

"Regbija 10 formāts izvēlēts apzināti, jo klasiskais "piecpadsmitnieks" ir ļoti laika ietilpīgs, un festivālu ar vairāku komandu dalību noorganizēt būtu ļoti sarežģīti. Taču "septītnieks" ļauj izmantot, lielākoties, tikai ātrākos un izveicīgākos puišus. Ar regbiju 10 esam spējuši atrast kompromisu - gan izveidojot festivālu un regbija svētkus ar vairāku komandu dalību, gan arī ļaujot komandām laukumā sūtīt dažus spēlētājus no "resnā" gala," skaidro RFC "Livonia" vadītājs Jānis Zuments.

Turnīrā spēles ritēs 2x10 minūtes, bet grupu cīņās katrai komandai jānodrošina pieci spēlētāji. Šajā turnīrā būs savādāka izspēles sistēma, un katrai komandai būs nodrošinātas trīs spēles. Sākumā būs ¼ fināls, kuru uzvarētāji turpinās cīņu par galveno balvu. Savukārt zaudētāji "apakšējā zarā" cīnīsies par 5. vietu jeb šķīvi.

"Ideja par ziemas turnīra nepieciešamību klubam radās jau pirms četriem gadiem. Sapratām, ka ziemas sagatavošanās sezonā nepietiek ar treniņiem vien un ir jāspēlē, tāpēc 2014. gada 21. februāri tika aizvadīts pirmais "Livonia""septītnieka" turnīrs, kurā piedalījās divas "Livonia" vienības, Lietuvas jauniešu izlase un "Baltrex" vienība, kurā toreiz spēlēja šī brīža spēcīgākais un pazīstamākais Lietuvas regbists Jons Mikaļčs," atceras Zuments.

Nākamos divus gadus arī tika rīkots "Livonia" ziemas turnīrs "septītniekā", bet pērn veiksmīgi aizvadīts pirmais regbija 10 turnīrs. Tāpēc nolemts arī šogad, kad turnīrs svinēs piekto jubileju, rīkot "desmitnieku". Turnīru tiesneši šogad būs Kārlis Sarkans un Renārs Reiniks.

"Livonia" nodrošinās šī turnīra video tiešraidi.

Atgādinām, ka 3. martā "Elektrum" olimpiskajā centrā uz "Livonia Womens Winter Rugby 7s" turnīru pulcējās piecas komandas, kuras aizvadīja apļa turnīru. Sacensībās nepārspētas palika un uzvarētāju kausu ieguva mājinieces "LSPA/Livonia" regbistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!