Foto: Jeļizaveta Iļjina
Dienu pirms paredzētās Latvijas kausa pusfināla mača regbijā starp diviem sīvākajiem konkurentiem RK "Miesnieki" un RFC "Livonia" no dalības sacensībās atteikušies pērnā gada valsts čempioni "Miesnieki".

"Livonia" un "Miesnieki" spēles pēdējos gados kļuvušas par Latvijas regbija klasiku, jo abas komandas šobrīd ir vadošās valstī. Pērn abas komandas jau tikās Latvijas kausa pusfinālā, uzvaru svinot "Livonia", kas pēc tam uzvarēja arī finālspēlē. Savukārt Latvijas čempionātā uzvaras laurus plūca "Miesnieki", revanšējoties par neveiksmi kausā.

Šogad dalībai Latvijas kausā bija pieteikušās četras komandas – bez pieminētajām arī "LMT/Eži" un "Mītava". Izlozē noskaidrojās, ka vienā pusfināla pāri spēlēs pēdējo gadu sīvākie pretinieki "Miesnieki" un "Livonia", bet otrā duetā spēkiem mērosies "eži" un "Mītava". Tomēr šonedēļ kļuva zināms, ka "Mītava" nespēs nokomplektēt pilnu sastāvu nedēļas nogalē paredzētajam mačam, līdz ar to finālā bez cīņas iekļuva "LMT/Eži" regbisti.

Tikmēr otrs pusfināla mačs, Latvijas regbija derbijs bija ieplānots sestdien, 14. aprīlī, kas būtu arī kā sezonas atklāšanas mačs. Taču ceturtdienas vēlā vakarā "Miesnieki" informējuši, ka maču neaizvadīs.

Kā skaidro viens no "Miesnieki" treneriem Uldis Bautris, komanda atteikusies piedalīties kausa izcīņā, jo Latvijas Regbija federāciju (LRF) vadība nav sakārtojusi sacensību spēlētāju licencēšanas nolikumu. Lai gan abi dokumenti ir apstiprināti un pieejami internetā, Bautris norāda, ka tie nav saskaņoti ar klubiem. "Miesnieki" 19. martā iesnieguši priekšlikumus abiem nolikumiem, tomēr tie nav ņemti vērā, tāpēc tagad, kad nav skaidrības un precīzi izstrādāti šie nolikumi, Ķekavā bāzētā komanda nolēmusi nedoties laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!