Foto: Zigismunds Zālmanis
RK "Jūrmala vīru komanda Maljorkas pludmales regbija turnīrā izcīnīja pirmo vietu, pārsteidzot turnīra rīkotājus un mazliet arī paši sevi.

Maljorkas turnīrs bija kā sezonas pirmās daļas galvenā atskaite. Garie ziemas treniņi trenažieru zālē un pludmales smiltīs apjumtajā hallē nu ir pārvērtušies saldajā uzvaras garšā!
"Cerēju uz labu rezultātu, tomēr negaidīju, ka galveno kausu pacelsim tieši mēs. Tas bija pārsteigumiem bagāts turnīrs. Jau sākumā izkrita pērnie čempioni, izkrita pieckārtējie šī turnīra uzvarētāji "Ponent", bet mēs turpinājum. Finālā nonācām zaudētājos ar 0:2, tomēr pratām panākt izlīdzinājumu un pagarinājumā uzvarējām. Tādēļ uzvaras garša bija vēl saldāka. Maljorkas turnīra 11 gadus vēsturē pirmo reizi uzvarētāju noskaidroja papildlaikā, tādēļ Egidija Šametas piezemējums ir savā ziņā vēsturisks. Komanda nospēlēja ļoti labi un disciplinēti, izšķirošajā spēlē saglabājām mieru arī tad, kad dažās epizodēs cerējām uz savādāku noteikumu traktējumu," gandarīts par izcīnīto uzvaru ir RK "Jūrmala" prezidents, Latvijas regbija federācijas pludmales regbija komisijas vadītājs Pēteris Šņitņikovs.

RK "Jūrmala" vīri grupas turnīru sāka ar pārliecinošu 6:1 uzvaru pār iepriekšējā gada uzvarētājiem, velsiešu "Pencoed Yth Red", kas komandai iedeva papildus pārliecību un ticību veiksmīgam rezultātam. Arī nākamās grupas spēles izdevās ļoti pārliecinošas – 5:0 pret Īrijas "The Ravens N&B", 5:1 pret Brēmenes "Barbarins" no Vācijas, 3:1 pret Čārlstonas "Sharks" no Anglijas. Tā bija pirmā vieta grupa un ceturtais numurs pirms izslēgšanas spēlēm!

Uz Jūrmalas devītā viļņa izdevās noturēties arī izslēgšanas spēlēs – astotdaļfinālā 6:0 pret "Kid in a Sand Box" no Skotijas, ceturtdaļfinālā 5:0 pret Anglijas "Wiscombe", pusfinālā 6:1 pret Anglijas "Belgrave", finālā 3:2 papildlaikā pret angļu "Brockeback Cowboys".

"Rezultāti liecina par it kā pārliecinošām uzvarām, tomēr tie īsti neatbilst spēļu ritējumam. Tās lielākoties bija sīvas, brīžiem asas un neatspoguļo patieso cīņu. Piemēram, astotdaļfinālā pretī nāca skotu komanda – labi nokomplektēta, ar smagiem, liela izmēra spēlētājiem. Uzspieda mums fizisku spēli, taču mūsu trenerim Svajūnam Mikalčum uz katru spēli bija sava izstrādāta taktika. Veicām korekcijas, nospēlējām taktiski pareizi un uzvarējām ar 6:0. Arī nākamajā divās spēlēs nemaz tik viegli negāja. Fināla pretinieki mums bija pārsteigums, viņi pa ceļam uz izšķirošo spēli apspēlēja vairākus favorītus. Kopumā kā uzvaras atslēgu liktu vairākas lietas – trenera Svajūna paveikto, visas komandas ziemā ieguldīto darbu un disciplīnu," uzskata Šnitņikovs, kurš šajā turnīrā bija arī komandas kapteinis.

Svajūns Mikalčus, RK "Jūrmala" un Latvijas pludmales regbija izlases galvenais treneris: "Komanda mani patīkami pārsteidza. Zināju, ka cīnīsimies katrā spēlē, tomēr arī es pirms turnīra nedomāju, ka aizkļūsim līdz finālam. Progresējām ar katru spēli un patīkami, ka labākās spēles bija pusfinālā un finālā. Fināls ir īpašs stāsts par parādīto cīņassparu. Nepadevāmies, izlīdzinājumu panācām pēdējās sekundēs, pagarinājumā sakostiem zobiem izturējām aizsardzībā un tad veicām uzvaras piezemējumu. Nenoliedzami, bez ziemā un treniņos ieguldītā darba tāds rezultāts nebūtu iespējams. Te nevarēja tāpat atbraukt un uzvarēt. Atgādināšu, ka šis bija viens no gatavošanās posmiem pirms augustā paredzētā Eiropas čempionātā. Rezultāts un parādītais sniegums dod lielu optimisma devu. Eiropas čempionātā līmenis noteikti būs augstāks, taču arī mums ir lietas, pie kurām strādāt. Arī man pašam šis turnīrs bija ļoti noderīgs, lai redzētu, kā strādā un spēlē citi, kādas ir pludmales regbija taktikas nianses. Gribu izcelt draudzīgo atmosfēru, mūs atbalstīja meiteņu komanda, mums bija līdzi arī savi līdzjutēji. Bijām kā liela ģimene."

Trešo reizi Maljorkas turnīrā piedalījās RK "Jūrmala" sieviešu komanda, trešo reizi spēlēja finālā, tomēr šoreiz izšķirošajā spēlē atzina pretinieču pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!