Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar Lietuvas komandas Šauļu "BaltRex" uzvaru sestdien, 23. jūlijā, Upesciema stadionā finišēja 14. "Garkalnes kausa izcīņa regbijā 10". Iepriekšējie uzvarētāji "Garkalne/Livonia" palika otrie, bet trešie piecu komandu konkurencē bija "Ulre/Ķekava".

Lai arī Pierīgas sastrēgumu dēļ sestdienas rītā Šauļu regbisti ieradās Upesciemā ar nelielu nokavēšanos, tas netraucēja viņiem gūt uzvaras visās četrās spēlēs. Tā kā sacensībās piedalījās piecas komandas, uzvarētāju un pārējo vietu ieguvējus noteica pēc viena apļa turnīra.

"BaltRex" pārliecinoši ar 33:5 uzvarēja "Baltic Old Boys", ar 43:0 "LMT/Eži", ar 45:0 "Ulre/Ķekava". Vissīvākā bija sacensība ar laukuma saimniekiem "Garkalne/Livonia", kas pēc atvēlēto divreiz 10 minūšu spēkošanās beidzās ar 14:7 lietuviešu labā. Tādējādi Šauļu regbisti ieguva Garkalnes kausu.

Otrajā vietā ierindojās "Garkalne/Livonia", kas ar 27:0 pieveica "LMT/Eži", ar 19:0 "Ulre/Ķekava", bet ar 7:14 piekāpās "Baltic Old Boys". Trešie finišēja "Ulre/Ķekava", kas ar 21:17 pieveica "Baltic Old Boys" un ar 19:14 "LMT/Eži". Ceturtie bija "Baltic Old Boys", kas ar 24:26 piekāpās "LMT/Eži", taču guva panākumu pret "Garkalne/Livonia". Visbeidzot piektie bija "LMT/Eži", kuri gan izcīnīja vienu panākumu pret "Baltic Old Boys", taču ar 14:19 piekāpās "Ulre/Ķekava" un zaudēja arī pārējās divās spēlēs.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Latvijā labi pazīstamais lietuvietis Vītars Blošķis ("BaltRex"), bet par labāko spēlētāju tika atzīts Kaspars Ķipsts ("Ulre/Ķekava"). Jāpiebilst, ka sacensību uzvarētāji Šauļu "BaltRex" savā īpašumā ieguva arī naudas balvu.

Turnīra noslēgumā galvenais tā rīkotājs Garkalnes domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Silovs aicināja visus dalībniekus tikties atkal pēc gada jau sacensību 15. reizē.

Jāpiebilst, ka sacensības kuplināja baikeru parāde un veterānu draudzības spēle regbijā Latvija – Lietuva. Tā beidzās ar draudzīgu neizšķirtu 10:10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!