Foto: Edgars Brašmanis
Sestdien, 4. jūlijā, Vaidavas stadionā notika Latvijas jaunatnes sacensības regbijā 7 jauniešiem. Pārliecinošu uzvaru guva Latvijas galvaspilsētas Rīgas komanda.

Sacensībās piedalījās piecas komandas, kas galarezultātā sarindojās šādā secībā: 1. Rīgas pilsēta, 2. Jūrmalas pilsēta, 3. Garkalnes novads, 4. Jelgavas pilsēta, 5. Ķekavas novads.

Rīdzinieki, kuru sastāvu par 90% veidoja Latvijas Mobilā telefona Regbija kluba "Eži" spēlētāji, praktiski visās spēlēs atstāja sāncenšus "sausā". Vienīgie, kuriem izdevās gūt punktus pret olimpiādes uzvarētājiem, bija garkalnieši. Šis mačs noslēdzās ar rezultātu 38:7 rīdzinieku labā. Pārējās spēlēs Rīgas ovālās bumbas censoņi ar 15:0 uzvarēja Jūrmalu, ar 38:0 Jelgavu un ar 22:0 Ķekavu.

Izšķirīgajā mačā par otro vietu jūrmalnieki ar 19:10 uzvarēja garkalniešus, bet spēlē par trešo ailīti turnīra tabulā Garkalne cīnījās neizšķirti ar Jelgavu 14:14. Abas komandas kopvērtējumā izcīnīja septiņus punktus, bet augstāku (trešo) vietu ieņēma garkalnieši labākas gūto un zaudēto punktu starpības dēļ (garkalniešiem tā bija 50:88, bet jelgavniekiem 38:99). Ceturtie bija Jelgavas jaunie regbisti, kas ar 19:14 pārspēja Ķekavniekus, kuri palika piektie.

Rīgas pilsētas vienības treneris Juris Straume:
– Pirmā spēle mums bija pret garkalniešiem. Godīgi sakot, sāncenši izskatījās nedaudz nobijušies, toties mums viss aizgāja no rokas. Ar katru maču puiši demonstrēja arvien pārliecinošāku sniegumu. Iespēlējāmies, un kopumā turnīru aizvadījām stabili, bez īpašiem kritumiem vai pacēlumiem. Domāju, ka sacensības, kurās piedalījās 18 gadus veci jaunieši, tika aizvadītas godam. Pirms starta gan nevarēja pateikt, kas būs pirmie. Tomēr, mēs lieliski nospēlējām aizsardzībā un izmantojām savas iespējas uzbrukumā. No pieredzes gūšanas viedokļa olimpiādes regbija sacensības izdevās lieliski. Labs laiks, lieliski iekārtots stadions. Arī patīkama sacensību atmosfēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!