Foto: Zigismunds Zālmanis
Trīs Latvijas klubu - "Jūrmala", "Mītava" un "Eleja" - jauniešu komandas nedēļas nogalē viesojās Prāgā, kur piedalījās starptautiskā turnīrā.

Latvijas klubs RK "Mītava" uz Prāgas Jauniešu regbija festivālu aizveda 70 cilvēku delegāciju, sasniedzot atzīstamus rezultātus.

"Sacensībās piedalījāmies ar četrām komandām," pastāstīja RK "Mītava" treneris Roberts Bondarenko. "U10, U12, U14, U16. Visjaunākā vecuma grupas komanda spēlēja astoņi pret astoņi un ierindojās 16. vietā. Savukārt U12 vecuma grupas vienība ieņēma 13. vietu 35 komandu konkurencē. Šī vienība varēja ieņemt arī augstāku vietu, jo grupā izcīnīja trīs uzvaras pār čehu komandām un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu cīņā ar Anglijas jaunajiem regbistiem. Diemžēl turnīra punktu skaitīšana nebija mūsu klubam labvēlīga un nācās samierināties ar jau pieminēto "velna duci"."

"U14 vecuma grupas komanda izcīnīja astoto vietu starp 15 komandām," turpina R. Bondarenko. "Bet U16 vecuma grupas vienība ierindojās septītajā vietā no 12 komandām. U14 komanda spēlēja jauktā sastāvā, pirmoreiz uz lielā laukuma un 13:13. Vienībā tika iekļautas Aizupes pamatskolas meitenes. Jāpiebilst, ka turnīrā piedalījās komandas no Vācijas, Austrijas, Anglijas, Lietuvas un Gruzijas. Tā bija lieliska pieredzes skola pirms Latvijas Jaunatnes meistarsacīkstēm."

FOTO: Regbija kluba "Mītava" komandu cīņas Prāgā

Ar četrām komandām Čehijas galvaspilsētā Prāgā Starptautiskajā jauniešu festivālā sestdien piedalījās RK "Jūrmala".

"Turnīrā kopumā visās vecuma grupās startēja 126 komandas," pastāstīja RK "Jūrmala" vadītājs Kristians Avotiņš. "Jūrmalnieki piedalījās U12, U16, U18 un meiteņu grupās. Rezultāti, kā jau šādā viendienas regbija pasākumā, bija tā pa vidu, bet šoreiz galvenais bija nevis izcīnītās vietas, bet gan gūtā pieredze. Labi, ka viss beidzās bez traumām. Toties tagad ir viela pārdomām pirms Latvijas Jaunatnes meistarsacīkstēm. Nākamie braucieni mums ir padomā jau vasarā."

Jāpiebilst, ka Jaunatnes festivālā Prāgā piedalījās arī "Elejas" jaunie regbisti, kas startēja U12, U16 un U18 vecuma grupās, izcīnot gan uzvaras, gan piedzīvojot zaudējumus. Vislabākie panākumi no "Elejas" vienībām bija U16 komandai, kas ierindojās piektajā vietā.

"Lielākās cerības likām uz divām vecākajām grupām," stāsta Elejas regbija dzīves vadītāja Sandra Avota. "To spēlētāji atzīstami turnīrā cīnījās pērn un ziemas periodā bija cītīgi trenējušies. Jāatzīst, gaidījām labāku sniegumu, cerējām uz godalgotām vietām, bet šoreiz nebijām tām gatavi – galvenokārt psiholoģiski. Arī tā mums visiem kalpos kā vērtīga pieredze turpmākajām cīņām."

FOTO: Regbija kluba "Jūrmala" komandu cīņas Prāgā
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!