Foto: Zigismunds Zālmanis
"Livonia 2" komanda Latvijas čempionāta pirmā posma priekšpēdējā spēlē koncentrēja savus spēkus un bija tuvu pārsteiguma sagādāšanai, tomēr mača izskaņā nācās ar 22:38 (10:24) piekāpties līderiem "STATS/Miesnieki".

Līdz ar to "miesnieki", visticamāk, bez zaudējumiem noslēgs Latvijas čempionāta pirmo posmu, jo viņiem atlikusi spēle pret "Ežu" otro komandu. Tikmēr "Livonia 2" pirmajā aplī vēl tiksies ar "miesnieku" otro blici "Ulre/ĶNSS".

Otrdienas vakara laika apstākļi parūpējās, lai nekas netraucētu regbistiem rādīt visu, ko māk. Jau ar pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka mačs izvērtīsies aizraujošs un skatītājiem baudāms. "Livoniešiem" laukumā visu maču aizvadīja gan treneris Edmunds Ščavinsks, kurš tikai neilgi pirms spēles atgriezās no Stokholmas, gan arī Latvijas izlases spēlētājs Roberts Deividsons, bet komandu vadīja viņa brālis Toms Deividsons. Lai gan "Livonia 2" guva pirmos punktus spēlē ar soda sitienu, turpinājumā "miesnieki" ar savu spēka spēli panāca 24:10.

2. puslaikā "livonieši" pārsteidza pretiniekus, ar diviem piezemējumiem pietuvojoties līdz 22:24. Diemžēl, pēc otrā piezemējuma realizācijas sitiens sarežģītā situācijā bija kļūdains, bet tobrīd tas varēja atnest neizšķirtu. "Miesnieki" atbildēja ar piezemējumu un realizācijas sitienu, kas gan nemazināja intrigu aptuveni 10 minūtes pirms spēles beigām. "Livonia 2" pietuvojās piezemējuma zonai, tomēr kļūdas noslēguma fāzē šoreiz neļāva ienest bumbu aiz līnijas. "Miesnieki" vēl paspēja atrast spraugu "Livonia 2" aizsardzībā un šis piezemējums pielika punktu aizraujošajai cīņai.

"Grūti teikt, kad esi laukumā, sarežģītāk redzēt. Nepatika, ka daudz ļāvām viegli gūt punktus. Viņi vienkārši bumbu "pacēla" un vienkārši ienesa. Bez pretestības. Tas nav regbijs. Ir vairāk jākoncentrējas aizsardzībai. Uzbrukums – tur gan varu slavēt puišus. jo varam labi uzbrukt. Bet vēl pietrūkst uzbrukumu ilgums – uzbrūkam "viļņveidīgi". Te 10 minūtes uzbrukuma, te 10 minūtes gatavojamies uzbrukt. Patika uzspēlēt kopā ar Robi (Deividsonu), mums sanāca laba komunikācija, izveidojām pāris momentus. Patika vairāki jaunie, kuri jau ir stabili otrās komandas spēlētāji, bet drīz jau tuvosies pirmajai," gandarījumu par cīņu neslēpa visu maču laukumā aizvadījušais Edmunds Ščavinsks.

Uzvarētāju galvenais treneris Uldis Bautris arī uzsvēra, ka mačs izvērtās aizraujošs. "Spēle iznāca interesanta, skatāma, kas man ļoti patika. Komandas daudz tieši spēlēja regbiju nevis ''Livonia'' bija ļoti labs ''vējeris''. Uzvara mums ir, jo ļoti negribējām zaudēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!