Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 16. jūlijā, Upesciema stadionā finišēja Latvijas čempionāts regbijā 7, pirmo vietu gan trešajā posmā, gan kopvērtējumā ceturto gadu pēc kārtas izcīnot Regbija kluba "Livonia" komandai "Baltic XL/Livonia".

Finālā "livonieši" samērā pārliecinoši ar 29:14 pieveica savus tradicionālos sāncenšus RK "Miesnieki" vienību "STATS serviss", bet pa ceļam uz finālu uzstādīja kārtas rekordus, ar 54:0 liekot trūkties "LLU/Ozolnieki", ar 50:0 Latvijas junioru U18 izlasei, bet pusfinālā ar 47:0 "Beverīna/Fēnikss" vienībai. Savukārt viņu oponenti "STATS serviss" B grupā ar 34:5 pieveica "livoniešu" otro vienību "Hansaflex/Livonia", ar 24:7 "LMT/Eži" vienību un pusfinālā ar 29:0 "Halipapa" komandu.

Finālā rezultātu atklāja "livonietis" Kristaps Bērziņš, panākot 5:0, taču pēc brīža "STATS serviss" regbisti atspēlējās, Emīlam Balodim ar piezemējumu un Jurim Iesalniekam ar realizācijas sitienu izvirzot "Miesniekus" vadībā 7:5. Turpinājumā iniciatīva pārgāja "Baltic XL/Livonia" regbistu rokās. Vispirms ar piezemējumu izcēlās Ainārs Bērziņš, bet pēc tam Valters Raņķis, bet divus realizācijas sitienus precīzi izpildīja Vītars Blošķis. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 19:7 "Baltic XL/Livonia" labā.

Pēc pārtraukuma aina laukumā būtiski nemainījās. Vēl divus piezemējumus "livoniešiem" guva Blošķis un Kristaps Bērziņš, panākot jau 29:7. Tikai pašās mača beigās, kad "Baltic XL/Livonia" rindās tika noraidīti divi spēlētāji, "STATS serviss" regbisti atspēlēja septiņus punktus – bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Krists Kruskops, bet realizāciju sekmīgi sita Iesalnieks. 29:14 "Baltic XL/Livonia" labā – tāds bija šīs spēles galarezultāts.

"Baltic XL/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks:
Uzvara nedevās rokā viegli. Visa sezona bija diezgan sarežģīta, jo nācās spēlēt gan Latvijas čempionātos, gan izlasē, gan vēl arī piecpadsmitnieka čempionātā. Septiņniekā pēdējiem diviem posmiem bija ierobežotas iespējas trenēties, taču komanda parādīja ļoti labu rezultātu. Domāju, ka man nebūs nekādu pārmetumu spēlētājiem, kuri nospēlēja ļoti labi, pieļaujot ļoti maz kļūdu. Svarīgākais ir tas, ka daudzi spēlētāji guva punktus un visi cīnījās kā komanda, gluži kā "pēc grāmatas". Kopumā par sezonu runājot – pavasarī it kā bijām pazaudējuši komandas spēli. Šoreiz "Miesnieki" bija vājāki nekā iepriekšējā posmā – nemanīju dažus vadošos spēlētājus. Taču šī komanda, lai arī otrais numurs, spiež mūs domāt un nopietni gatavoties spēlei.

"Baltic XL/Livonia" vadītājs Jānis Zuments:
– Regbija līmenis Latvijā ceļas. Tāpēc ir arvien grūtāk izcīnīt uzvaras. Es ļoti gribētu, lai visi spēlētāji pēc iespējas vairāk laika veltītu arī Latvijas izlasei regbijā 7. Mums tur vēl ir daudz "apslēpto rezervju".

Trešo vietu gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā ieguva "Halipapa", kas pieveica "Beverīna/Fēnikss" gan grupas turnīra spēlē ar 43:0, gan mačā par trešo vietu ar 22:5.

Vietu sadalījums trešajā posmā. 1. "Baltic/XL/Livonia", 2. "STATS serviss", 3. "Halipapa", 4. "Beverīna/Fēnikss", 5. Latvijas U18 izlase 6. "Hansa Flex/Livonia", 7. "LMT/Eži", 8. "LLU/Ozolnieki", 9. "Garkalne/Livonia".

Punkti kopvērtējumā (pirmās četras komandas). 1. "Baltic XL/Livonia" 4, 2. "STATS serviss" 5, 3. "Halipapa" 10, 4. Beverīna/Fēnikss 11.

Līdz ar Latvijas čempionāta finišu, regbija 7 sezona ir noslēgusies, jo vairāk oficiālu sacensību olimpiskajā sporta spēlē nav paredzēts. Komandas tuvākajā laikā gaida spēles Latvijas kausā regbijā un Latvijas regbija čempionāta turpinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!