Foto: Zigismunds Zālmanis
RFC "Livonia" regbija 7 komanda pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Eiropas klubu čempionu turnīrā, kas risinājās Sanktpēterburgā, iekrājot lielisku pieredzi un izcīnot astoto vietu.

Pēc diezgan veiksmīgās pirmās dienas, kurā ar 24:0 tika pieveikti Somijas "Helsinki Rugby Club" un ar 36:0 Baltkrievijas "Busly", bet ar 12:24 sīvā cīņā atzīts Šauļu "Baltrex" pārākums, otrajā dienā ceturtdaļfinālā nācās zaudēt spēcīgam pretiniekam no Francijas, kā rezultātā bija jācīnās par piekto līdz astotajai vietai turnīrā kopumā. Lai gan turpinājumā spēlē ar Horvātijas komandu "Livonieši" bija vadībā, pēdējā pretinieku uzbrukumā tika pieļauta parupja kļūda, un spēlē nācās piekāpties ar rezultātu 14:19. Noslēdzošajā mačā atkal ļoti līdzīgā cīņā tikai pašās beigās ar 7:22 tika zaudēts Pēterburgas izlasei un izcīnīta astotā vieta Eiropas klubu čempionu turnīrā.

RFC "Livonia" vadītājs Jānis Zuments:

– Protams, ka vēlējāmies uzrādīt vēl labāku rezultātu un atzīšu, ka komanda bija to pat pelnījusi, taču pavisam noteikti, lai izteiktu vērtējumu par puišu startu, jāsaprot komandas mērķis, dodoties uz šo turnīru, un jāizvērtē, vai tas ir sasniegts. Kluba mērķis turnīrā bija iespēlēt jauno paaudzi un parūpēties par tās ātrāku pielāgošanos senioru līmenim, tāpēc komandas sastāvā Pēterburgā spēlēja divi 17gadīgi spēlētāji, trīs 18gadīgi regbisti un viens 20gadīgs spēlētājs. Jo īpaši, ņemot vērā divas pēdējās turnīra trillera cienīgas spēles, uzskatām, ka komanda nospēlējusi ļoti labi un jaunie puiši ir guvuši neatsveramu pieredzi, kura ļaus viņiem jau tuvākajās nedēļās demonstrēt Latvijas mēroga sacensībās daudz nobriedušāku sniegumu.

Liels paldies pieredzējušajiem puišiem Pavelam Tulubjevam, Gatim Purviņam, Vigo Valdavam, Valteram Raņķim un Kristapam Bērziņam par izturību un sapratni pret komandas jauno maiņu, jo šāda veida eksperiments ar komandas miksli no jaunajiem un vecajiem ārzemju turnīrā ir veikts pirmo reizi un pats biju patīkami pārsteigts, cik kvalitatīvi viņi tika galā ar savu uzdevumu runāt, skaidrot un atbalstīt jaunos regbistus kaujas apstākļos. Savukārt jaunajiem paldies par cīņassparu, pašaizliedzību, vēlmi augt un mācīties, lai sasniegtu nākamos mērķus regbijā!

RFC "Livonia" komandas sastāvs:
- Pavels Tulubjevs
- Gatis Purviņš
- Dāvids Bērtiņš
- Valters Raņķis
- Dāvis Jaunalksnis
- Vigo Valdavs jr.
- Kristaps Bērziņš
- Ivo Kapiņš
- Roberts Brikmanis
- Niks Voitečko
- Mārtiņš Sluka

Par turnīra labāko spēlētāju Pēterburgas turnīrā komandas treneri atzina Dāvidu Bērtiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!