Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 6. maijā, Anniņmuižas regbija laukumā notika šīs sezonas pirmais turnīrs sieviešu regbijā – Latvijas atklātā kausa izcīņa. Sacensībās piedalījās sešas komandas – piecas no Latvijas un viena no Lietuvas.

Nepārspētas turnīrā palika un galveno balvu – Latvijas kausu – izcīnīja "Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas/Livonia" komanda, kas finālā ar 31:5 pārspēja Regbija klubu "Selena". Trešo vietu sacensībās izcīnīja viešņas – Viļņas Regbija akadēmija no Lietuvas, kas spēlē par vietu uz goda pjedestāla pārspēja Sporta klubu "Imanta".

Tālākajās vietās ierindojās RK "Jūrmala" un "Livonia". Savukārt par turnīra rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Līga Svetlova no "LSPA/Livonia", kura guva 35 punktus.

Galīgais vietu sadalījums Latvijas kausa izcīņā regbijā 7 sievietēm. 1. "LSPA/Livonia", 2. RK "Selena", 3. Viļņas RA, 4. SK "Imanta", 5. RK "Jūrmala", 6. "Livonia".

"Abas mūsu komandas demonstrēja labu sniegumu," pēc izcīnītās pirmās un sestās vietas sacensībās teica RFC "Livionia" prezidents Vigo Valdavs. "Jāpaskaidro, ka jauno "Livoniešu" rindās spēlēja meitenes, kurām nav pat 18 gadu. Tāpēc arī izcīnīta tik zema ailīte tabulā. Bet šīm jaunajām ovālās bumbas censonēm viss vēl priekšā – viņām ir kur augt. Turnīrā kopā vērtējot, manā skatījumā, atzīstamu regbiju demonstrēja tikai divas komandas: "LSPA/Livonia" un VRA. Pārējām vēl nopietni jātrenējas un jāgatavojās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!