Bezkompromisa cīņās pagājušajā nedēļas nogalē aizritēja RFC "Livonia" rīkotais ziemas regbija turnīrs sievietēm "Livonia Winter 7s". Piecu komandu konkurencē nepārspētas palika rīkotāju pārstāves "LSPA/Livonia" regbistes.

Sākotnēji turnīrā dalību bija apstiprinājušas sešas komandas, tomēr vienas vienības atteikums pēdējā brīdī lika rīkotājiem mainīt izspēles kārtību. Rezultātā komandas "Elektrum" sporta centrā aizvadīja viena apļa turnīru, kas ļāva katrai vienībai nospēlēt četrus "septītnieka" mačus vienā vakarā (mačos uzvarētājas tika noskaidrotas pēc izdarīto piezemējumu skaita).

Jau pirmajos mačos izkristalizējās divas favorītes, kas ir arī sīvākās konkurentes Latvijā – "LSPA/Livonia" un "Selena". Tieši šo abu komandu duelī noskaidrojās turnīra uzvarētājas. Pārliecinoša uzvara ar 7:1 šajā divcīņā nodrošināja "livonietēm" arī uzvaru visā turnīrā. "LSPA/Livonia" regbistes vēl ar 6:1 uzvarēja Latvijas U-18 izlasi, ar 7:2 – Viļņas Regbija akadēmiju (VRA) un ar 10:0 "Jūrmalu".

Tikmēr "Selena" citos mačos ar 7:0 pieveica "Jūrmalu", ar 5:4 Latvijas U-18 izlasi un ar 4:3 pieveica arī VRA, lai gan šajā duelī uzvaru izrāva līdz ar spēles beigu svilpi. Trešā vieta turnīrā tika Latvijas regbija jaunajai paaudzei, kas citos mačos ar 9:1 uzvarēja "Jūrmalu" un ar 7:1 arī VRA. Savukārt abu turnīra vājāko komandu duelī Lietuvas komanda ar 7:1 apspēlēja Latvijas kūrortpilsētas vienību.

Par "Livonia Winter 7s" turnīra labāko spēlētāju rīkotāji atzina Alinu Dincu no "LSPA/Livonia", kuras rindās tika izcelta arī Sindija Širaka. "Selenas" labākās spēlētājas balva pienācās Lāsmai Šķēlei, Latvijas U-18 izlases sastāvā kā labākā spēlētāja balvu saņēma Anna Viktorija Žeimunde, lietuvietēm labākā bija Felīcija Kvedaraite, bet jūrmalniecēm – Līva Galeja.

Jau šajā nedēļas nogalē, 10. martā, sporta hallē "Skonto" uz "Livonia Winter Rugby 10s" turnīru pulcēsies astoņas vīru komandas no Latvijas un Lietuvas. Rīkotāji "Livonia" startēs ar divām vienībām, spēlēs arī "LMT/Eži", "Jūrmala" un "Fēnikss", kā arī "Baltrex", "Šiaulia" un PRC no Lietuvas. Turnīra sākums pulksten 19:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!