Foto: Zigismunds Zālmanis
Noslēdzies regbija kluba "Mītava" organizētais rekreācijas pasākums Mērsragā, kur pulcējās četru Latvijas regbija klubu jaunās maiņas un sporta speciālisti no Latvijas un Krievijas.

"Doma par rekreācijas pasākumu radās jau janvārī, sapratu, ka apvienojot vairākus klubus, vadot kopīgus treniņus, spēlējot savstarpējās spēles, spēsim pacelt kopīgo līmeni vispār. Biju izsūtījis uzaicinājumus visiem Latvijas regbija klubiem, piekrita "Livonia", "Regbija Jaunatnes Centrs", "Rīgas regbija klubs". Tālāk sekoja jautājums ar profesionāla trenera piesaisti uz, kuru ļoti draudzīgi atsaucās Mihails Anisimovs no Penzas regbija skolas," stāsta RK "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko. "Mihails brīvprātīgi vadīja treniņus nedēļas garajā ciklā, mācot bērniem savu redzējumu un regbija spēles pamatprincipus. Kad bija izstrādāta programma regbija aktivitātēm sākām cītīgi plānot vakara aktivitātes bērniem, kuras saliedētu viņus, tā tika pieņemt lēmums par netradicionālajām sporta spēlēm, volejbola vakaru, frisbija turnīru."

"Nometnes laikā bērniem bija iespēja apmeklēt un konsultēties ar sporta psihologu, kurš lasīja lekciju par trauksmi un tās pārvarēšanu. Nometnes ietvaros bija organizēti jauno tiesnešu kursi, kurus vadīja Latvijas regbija galvenais tiesnesis Igors Buceņins. Kopumā spējām pulcēt U10,U12 un U15 vecuma grupas, šajās grupās izspēlējām arī apļa turnīru divas reizes, lielākajā grupā uzvarēja RK Mītava spēlētāji, U12 grupā abi fināli bija ļoti saspringti, viens beidzās ar neizšķirtu, otrs ar kluba "Livonia" uzvaru. Izmantojot iespēju vēlos pateikties visiem nometnes pedagogiem, treneriem, psihologam un piesaistītajiem vecākiem par Jūsu brīvprātīgo darbu mūsu bērnu attīstībā, manuprāt, pasākums bija izdevies lielisks, mēs sākām strādāt no pirmdienas 11:00 līdz svētdienas 11:00, labs darbs, kurš padarīts," bilst Bondarenko.

Nometnes laikā klubi spēja pamanīt jaunus potenciāli labus spēlētājus, kuri sevi apliecināja arī treniņos. Uz treniņnometni bija ieradies arī RK "Mītava" U17 komandas kapteinis Andris Buske, kurš uz nometni devās uzreiz pēc atgriešanās no Krasnojarskas. Nedēļu Andris dzīvoja un trenējās Krasnojarskā, kur mēģināja sevi apliecināt un parādīt kā perspektīvs spēlētājs, lai tiktu "Enisei – STM" komandas rindās, kuru šobrīd pārstāv divi latvieši Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs. Andris uzreiz tika jauniešu komandas pamatsastāvā un piedalījās treniņu spēlē pret Japānas salu izlasi. Jau pirmajā spēlē Andris sevi apliecināja kā perspektīvs sportists un daudzsološs atlēts, saņemot labākā uzbrucēja balvu. Jau rudenī Andris dodas atpakaļ uz Krasnojarsku, kur uzsāks mācības regbija akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!