Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien, 26. jūlijā, Juglas stadionā notika Latvijas regbija Virslīgas meistarsacīkšu regulārā čempionāta otrā apļa pirmā spēle, kurā spēkiem mērojās "Ovāls/Jūrmala" un "Miesnieki/Ķekava". Lai arī "Ovāla" regbisti lielajā svelmē sparīgi pretojās, diezgan pārliecinošu uzvaru ar 58:17 (31:12) izcīnīja pieredzējušākie "Miesnieki".

"Miesnieki/Ķekava" pēc šī panākuma nostiprinājās regulārā čempionāta vadībā. Savukārt "Ovāls/Jūrmala" pagaidām ieņem ceturto vietu un turpina cīņu par medaļām.

"Ovāls/Jūrmala" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Slikti nospēlējām aizsardzībā. Ja uzbrukums vēl puslīdz bija līmenī, tad aizsardzība pamatīgi kliboja. Tāpat uz spēli mums bija sapulcējušies tikai 18 spēlētāji – nebija ko mainīt pirmajā līnijā. Lai arī mūsu veterāni cīnījās apņēmīgi, lielajā karstumā viņiem tomēr pietrūka spēka. Diemžēl jāsecina, ka daudzi ir devušies atvaļinājumos un nevar palīdzēt. Uzteikt vēlos Emīlu Zerafimu, kuram tā bija viena no labākajām spēlēm šajā sezonā. Labi sevi pierādīja arī mūsu pieredzējušās vērtības – Matīss Zalcmanis, Nauris Bērziņš un Kaspars Jakušs. No Bērziņa gan es vēl gribētu vēl nedaudz lielāku palīdzību, bet Jakušam ir nedaudz vairāk jāpierod pie klasiskā regbija mūsu izpildījumā. Viņš pagaidām ir lielāks palīgs septiņniekā, kur viņam ir arī lielāka pieredze. Joprojām turpinām iespēlēt jaunos regbistus. Cita ceļa nav, un agri vai vēlu viņi sevi parādīs. Nedaudz vēl jāpaciešās!

"Miesnieki/Ķekava" treneris Normunds Struža:
– Tā kā mūsu komandas galvenais treneris Uldis Bautris vēl bija atceļā no Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētas Sarajevas, kur piedalījās Latvijas sieviešu izlases trenēšanā un pirmās vietas izcīnīšanā "Conference 1" turnīrā, spēli vadījām Kristaps Andersons un es. Par maču varu teikt to, ka brīžiem tomēr nedaudz pietrūka disciplīnas. Aizrāvāmies ar individuālajām darbībām. Beigās gan bijām diezgan pārliecinošā vadībā un varējām atļauties izdarīt visas spēlētāju maiņas. Sekmīgi cīņā iekļāvās mūsu debitants šādā līmenī Jānis Pekmanis, labi otrajā līnijā nospēlēja Raimonds Kripa. Kopā izskatījāmies pietiekami kaujasspējīgi.

Virslīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" tagad ir 21 punkts (6 spēlēs), "Garkalne/Livonia" 14 (4), "LMT/Eži" 12 (4), "Ovāls/Jūrmala" 8 (5) un "Fēnikss" 6 (5). Nākamā spēle Latvijas regbijā būs sestdien, 30. jūlijā, Upesciemā, kur Latvijas kausa izcīņas pusfinālā "'Garkalne/Livonia" uzņems "Ovāls/Jūrmala". Kausa finālā, kas notiks 6. augustā turpat Upesciemā, šīs spēles uzvarētājus jau gaida "Miesnieki/Ķekava". Savukārt Latvijas Virslīgas regulārā čempionāta nākošā spēle risināsies 10. augustā, kad Juglas stadionā "LMT/Eži" spēkosies ar "Miesnieki/Ķekava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!