Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 20. augustā, Rūjienas stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu Virslīgas otrā apļa kārtējā spēle starp RK "Fēnikss" un "Ovāls/Jūrmala" komandām, pārliecinošu uzvaru ar 61:17 (31:17) izcīnot viesiem.

Pēc šī panākuma "Ovāla" regbisti nodrošināja vietu labāko vienību četriniekā, bet "Fēnikss" komandai jāsamierinās ar piekto vietu, neatkarīgi no tā, kā viņi savā laukumā 17. septembrī nospēlēs šī gada pēdējo spēli Virslīgā pret "LMT/Eži" vienību.

Šoreiz līdzīga cīņa bija tikai pirmajā puslaikā. Savukārt mača otrajā daļā iniciatīva pilnībā piederēja viesiem, kuri guva 30 punktus bez atbildes.

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Spēli ieskākām līdzīgi. Abām komandām šajā mačā bija kompromisa sastāvi. Sāncenšu vadošie regbisti spēlēja septiņnieka manierē, bet tas deva rezultātu. Kopumā vērtējot, iznāca diezgan patīkama spēle, jo pateicīgi bija laika apstākļi. Labu sniegumu mūsu rindās demonstrēja papildspēki no LLU vienības: Artis Koško, Ainārs Indrins un Jānis Pelēcis. Manā vērtējumā Pelēcis bija labākais spēlētājs mūsu komandā.

"Ovāls/Jūrmala" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Uzskatu, ka nospēlējām normāli. Vairāk vai mazāk, bet iznāca sniegums bez rupjām kļūdām. Mača sākums bija 50 pret 50, taču tad pakāpeniski ieguvām pārsvaru. Galvenokārt ar labu darbību aizsardzībā. Ļoti labi nospēlēja pieredzējušie Nauris Bērziņš, Kaspars Jakušs, Dāvis Zagorskis un Andrejs Borisovs. Jāuzslavē arī komandas kapteinis Elmārs Imbrass, kurš visu spēli aizvadīja ar muguras traumu – tā kā īstam kapteinim pienākās. Es arī mača sākumā nedaudz devos laukumā palīgā puišiem, taču pēc tam viss aizritēja mums vajadzīgajās sliedēs.

Turnīra tabulā joprojām vadībā ir "Miesnieki/Ķekava" ar 26 punktiem (7 spēlēs). Seko "Garkalne/Livonia" ar 19 (5), "Ovāls/Jūrmala" ar 13 (6), "LMT/Eži" ar 12 (5), un "Fēnikss" ar 6 (7). Nākamā spēle Latvijas Virslīgas čempionātā regbijā notiks ceturtdien, 25. augustā, kad Rīgas Tehniskās koledžas stadionā pulksten 19.30 līderi "Miesnieki/Ķekava" uzņems savus sīvākos oponentus "Garkalne/Livonia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!