Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagājušās nedēļas nogalē Sporta centrā "Ķeizarmežs" uz pirmo treniņu pirms divām rudens cikla spēlēm Eiropas Nāciju kausā pret Ungāriju (1. novembrī izbraukumā) un Kipru (22. novembrī savā laukumā) pulcējās Latvijas regbija valstsvienības kandidāti.

Treniņus vadīja pieredzējušais Krievijas ovālās bumbas speciālists Sergejs Lisko. Paredzams, ka 28. septembrī Rūjienā tiks aizvadīta pārbaudes sacensība pret Igauniju, tiesa, bez tiem vadošajiem spēlētājiem ierindā, kuriem jau iepriekš garantēta vieta komandas sastāvā.

Valstsvienības kandidāti kopumā aizvadīs koptreniņus trijos ciklos. Pirmā cikla treniņi, kas jau sākās aizvadītajā sestdienā un svētdienā, vēl notiks "Ķeizarmežā" 23. septembrī (pulksten 18.00), 25. septembrī (18.00), 27. septembrī (11.00 un 17.00). Otrais posms sāksies 13. oktobrī, bet turpināsies 15., 17. un 18. oktobrī, noslēdzoties ar iecerētu pārbaudes spēli 19. oktobrī pret Lietuvu. Tās norise gan vēl nav apstiprināta. Kā rezerves variants paredzēta treniņspēle starp diviem Latvijas izlases sastāviem. Savukārt trešais gatavošanās posms sāksies 25. un 26. oktobrī, bet turpināsies 28. un 30. oktobrī.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:

- Pirmie valstsvienības kandidātu treniņi bija ieplānoti kā papildu nodarbības tiem ovālās bumbas censoņiem, kas pagaidām nav bijuši pamatsastāva spēlētāji. Tehnisku iemeslu dēļ nebija ieradies plānotais regbistu skaits, taču šo misēkli mēs vēl paspēsim precizēt un koriģēt. Eiropas Nāciju kausa 2B divīzija, kurā spēlēsim, ir ļoti nopietna. Tās līmenis neapšaubāmi ir augstāks nekā pērn. Ungārija un Kipra reitinga tabulā gan ir zemāk par Latviju, taču spēles līmeņa ziņā neko daudz neatpaliek. Īpaši tas attiecināms uz Kipru. Vēl mūsu grupā ir spēcīgās izlases Lietuva un Andora. Žēl, ka nopietnu savainojumu guvis viens no mūsu līderiem Jurijs Baranovs. Viņš rudens ciklā palīdzēt diemžēl nespēs. Konsultācijas vēl notiek par otra Latvijas profesionāļa Ulda Saulītes iespējamo piedalīšanos paredzētajos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!